MKB Finanz Veenendaal

De liefste mama dat ben jij! Fijne Moederdag.

×
Ga terug naar het overzicht

Het is weer Moederdag! Het moederschap bestaat uit uitdagingen, vreugde, vermoeidheid en eindeloze liefde. Verdient jouw ondernemende moeder ook een bloemetje? Laat het haar weten en tag haar in de comments! #Moederdag.

Aantal vrouwelijke ondernemers gegroeid met 60 procent

Steeds meer vrouwen gaan ondernemen. In 2013 waren er afgerond zo’n 442.000 vrouwelijke ondernemers in Nederland en in 2022 is dit aantal gestegen naar ruim 715.000, blijkt uit het onderzoek SHE LEADS Dashboard 2023 van Erasmus Centre for Entreneurship, het ondernemerschapscentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Mannen blijven in de meerderheid

Een flinke stijging, maar toch zijn mannen nog steeds in de meerderheid als oprichter van bedrijven. In totaal is 37 procent van de ondernemers vrouw tegenover 63 procent man. Het aantal mannelijke ondernemers is namelijk ook flink gegroeid. Er wordt in het onderzoek onderscheid gemaakt tussen soorten ondernemerschap. Vrouwen zijn vooral actief als zzp’er, mannen vaker in een besloten vennootschap.

Ondernemen met hart

Uit de SHE LEADS Dashboard 2023 blijkt dat vrouwelijke ondernemers bovendien een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van grote sociaal-maatschappelijke vraagstukken: bedrijven geleid door vrouwen zijn meer impact-georiënteerd en hebben de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties hoog in het vaandel staan. Het onderzoek van Erasmus Centre for Entrepreneurship wijst ook uit dat vrouwelijke ondernemers nog steeds slechts een fractie (minder dan 3%) van het beschikbare Venture Capital (durfkapitaal, gericht op risicovolle investeringen in innovatieve en/of snelgroeiende bedrijven) weten aan te trekken. Vrouwelijke ondernemers moeten daarom hun bedrijven nog grotendeels zelf volledig financieren (‘bootstrappen’), wat de groei flink beperkt.

Het financieringsprobleem

Dit financieringsprobleem, waar veel ‘onconventionele ondernemers’ (anders dan gewoon, minderheidsgroepen) tegenaan lopen, zorgt ervoor dat er nog veel onbenut potentieel is in Nederland. Het SHE LEADS-rapport zoomt in op de belangrijkste trends en ontwikkelingen rondom vrouwelijk ondernemerschap en geeft een podium aan 50 inspirerende en succesvolle rolmodellen die toonaangevend zijn in tech, groeiondernemerschap, serial entrepreneurship, sociale impact en gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het hebben van rolmodellen van wezenlijk belang is om de ondervertegenwoordiging van (nu nog) onconventionele ondernemers te doorbreken. (Bron: Academy of Management Proceedings en Journal of Small Business Management).

Linda Klunder mede oprichter van Impact of Kumasi

Eén van die vijftig rolmodellen is Linda Klunder, co-founder & head of impact bij Kumasi“Het is van immens belang om aandacht te geven aan impact gedreven vrouwelijk ondernemerschap. Als ondernemer zijn er vele hordes die je moet overwinnen en die bovendien aangetoond anders zijn voor vrouwen dan voor mannen. Door op de hoogte te zijn van deze verschillen kunnen zowel ondernemers als investeerders helpen om gelijk speelveld te creëren.”

MKB Finanz helpt ook graag vrouwelijke ondernemers

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke ondernemers minder vaak financiering aantrekken én minder vaak slagen in het aantrekken van kapitaal dan hun mannelijke collega’s. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Ons team helpt je graag met het vergelijken van je opties. Zo hebben we ook voor diverse vrouwelijke ondernemers de (groei)financiering mogen regelen. Vind je het lastig om zelf een krediet aan te vragen? Neem dan contact op met onze collega’s van MKB Finanz, zij staan paraat om jou verder te helpen. Je hoeft het niet alleen te doen, want samen kom je vaak veel verder dan in je eentje. Laten we samen de regio ondernemender maken!

Met 40+ geldverstrekkers doen wij zaken. Krijn, Oscar en Quido helpen je graag.

Download SHE LEADS Dashboard 2023

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl