MKB Finanz Veenendaal

Samen verduurzamen met minister van EZK Micky Adriaansens

×
Ga terug naar het overzicht

Minister van EZK Bezoekt Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West

Minister van Economische Zaken en Klimaat kwam op bezoek bij Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West. De ondernemersvereniging helpt mkb-ondernemers energie te besparen, kosten te verlagen en te verduurzamen. Het gaat er niet om welke ondernemer de meeste zonnepanelen op zijn/haar dak legt, maar om hoe we vraag en aanbod van energie en warmte zoveel mogelijk op elkaar kunnen afstemmen, rekening houdend met de wensen die er zijn op ons bedrijventerrein. De ambitie is dan ook om energieleverende bedrijventerreinen te realiseren.

Micky Adriaansens minister van EZK op bezoek

In onze regio Gooi en Vechtstreek zijn er meer dan genoeg initiatieven op het gebied van verduurzaming waarop minister Adriaansens heeft besloten om zelf een kijkje te komen nemen. De ondernemers uit Hilversum Zuidwest hebben veel indruk gemaakt op de minister. Tegen welke problemen lopen ondernemers aan bij het willen verduurzamen van hun bedrijventerrein? Die vraag stelde de minister van Economische Zaken en Klimaat aan het bestuur van de Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West. We hebben met de minister van gedachten gewisseld over kansen en mogelijkheden voor onze ondernemers. Ook hebben we besproken op welke manier de Provincie en het Rijk hieraan kunnen bijdragen.

Energiesubsidies en regelingen

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen van hun bedrijf. Veel van hen hebben vaak zelf weinig tijd en capaciteit om uit te zoeken hoe ze energie kunnen besparen en de CO2-uitstoot van hun bedrijf kunnen verlagen. MKB ondernemers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen kunnen subsidie krijgen voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur. Deze adviseur zoekt per bedrijf uit wat de beste manier is om energie te besparen en de CO2-uitstoot te beperken van zowel het bedrijfspand als de bedrijfsvoering. Isolatie? Zonnepanelen? Zonneboilers? Een warmtepomp? Of een combinatie? En welke energiewinst valt er te winnen in de bedrijfsvoering? Denk aan koeling, keuken- of ICT-apparatuur, elektrische bedrijfswagens. Of je nu kiest voor kleine ingrepen of grote acties: verduurzamen kost geld. De overheid komt je tegemoet met subsidies en financiële regelingen.

Energie-investeringsaftrek

Investeer je met je bedrijf in energiebesparende maatregelen, kijk dan of je gebruik kunt maken van de regeling energie-investeringsaftrek (EIA). Met deze regeling kun je 45,5% van de investeringskosten van de energiebesparende maatregelen aftrekken van je winst.
Bekijk alle voorwaarden op de website van RVO.

Borgstelling MKB-Kredieten Groen

Heb je financiering nodig om je bedrijf te verduurzamen? De regeling BMKB-Groen helpt je daarbij. De overheid staat bij deze regeling garant als je financier het geld van de lening niet terugkrijgt. Hierdoor is het risico voor de financier lager en krijg je makkelijker een lening.

Gebrek aan financiele slagkracht

Het is moeilijk voor het MKB om te investeren in duurzame oplossingen. Eén derde geeft aan een gebrek aan financiële slagkracht te hebben. Er is een grote groep ondernemers die verduurzaming als een belangrijke opdracht ziet, maar zo’n duurzamere bedrijfsvoering kost veel geld. Iets wat lastig te bekostigen is zonder buffers, die door corona en de huidige economische ontwikkelingen zijn verdampt. Met de verschillende uitzonderingen en voorwaarden aan zowel het verduurzamen van je bedrijf als het aanvragen van een groene lening is het specialistisch werk om tot een succesvolle financiering te komen.

Maak een afspraak

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen bij het regelen van een groene lening? In een vrijblijvend gesprek informeren we je graag. Voor het maken van een afspraak neem je contact op met telefoonnummer
085 – 007 40 49 of laat je gegevens achter op onze contactpagina.Krantenartikel Gooi en Eembode

 


Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl