Bedrijfsovername financieren

Financieren zonder gedoe?

Bedrijfsovername financieren

Je wilt een bedrijf overnemen en hebt hiervoor een financiering nodig. Dit blijkt vaak lastig te realiseren. Een bedrijfsovername is een zeer complexe en dynamische aangelegenheid. Hoewel iedere overname anders is en er altijd sprake is van maatwerk is het proces op hoofdlijnen in een aantal stappen te doorlopen. Voor jou als ondernemer geen alledaagse aangelegenheid en een grote puzzel. Gelukkig is er de MKB Finanz Methode. Een methode die je voorziet van juiste informatie, analyses en ondersteuning.

Direct berekenen Contact
×
Bedrijfsovername financieren

Jouw regisseur én partner

Bedrijfsovername financieren

Het overnemen van een bedrijf is complex en neemt enorm veel tijd in beslag. Om overzicht te behouden, de doorlooptijd en ook kosten te beperken, kijken wij als partner met je mee. Als een ware spin in het web delen wij onze expertise, kennis en netwerk. Je krijgt daarbij specialistisch advies en ondersteuning bij iedere stap. Zo voorkom je kostbare of rampzalige fouten. Laat jij je niet afschrikken door juridische stukken of vaag vakjargon en weet bij iedere stap alles over de mogelijkheden, kansen en risico’s.

Neem contact op

Een passende financier

Bedrijfsovername

Een passende financier

Er is geen pasklaar antwoord op de vraag welke financiering op jouw behoefte aansluit. Dit is per overname verschillend. Naast trackrecord, welke zekerheden er beschikbaar zijn, welke percentage aandelen wordt verkregen, wordt dit ook beïnvloed door wel of geen eigen inleg van geld. Vaak zien wij terug dat de financiering van een bedrijfsovername bestaat uit een combinatie van eigen – en vreemd vermogen. Helaas zien we dat traditionele kredietverstrekkers, zoals banken, steeds kritischer worden in het lenen van geld. Daarom kijken wij breder dan de samenwerking met banken. Er zijn voldoende mogelijkheden om een financiering zonder een bank te realiseren. Denk aan informal investors, crowdfunding, familiegeld en (groei)fondsen. Wij kijken we naar de best haalbare opties. Deze leggen we naast elkaar, zodat we met jou samen de beste keuze maken.

Direct berekenen

Klantreview Optiek Marieke

 

Overname financiering

Optiek Marieke

“Wij zijn bij ons in de omgeving op zoek gegaan naar iemand die ons kon begeleiden tijdens deze overname, en deze persoon hebben wij gevonden. Dit was Krijn Sweers en direct na onze eerste kennismaking waren wij er direct uit, dit is een perfecte eerste stap!”

De beste rente en voorwaarde

Volgens het boekje

Rente en voorwaarden

Een goed opgebouwd overnameplan is key en in veel gevallen het missende element. Jammer, want juist dit plan zorgt voor een soepel proces en een financiering met de beste voorwaarden. Omdat wij weten hoe een financier denkt, weten we ook wat er in jouw overnameplan moet staan. We weten waar een financier op let en hoe jij je plan zo presenteert dat iedere financier zijn voorwaarden aanscherpt. Zo zorgen we voor een soepel proces, een goede vergelijking tussen alle aanbieders en de beste deal.

Neem contact op

Jaarlijks een financiele apk

Blijf succesvol

Jaarlijkse financiële APK

Het is belangrijk om na de bedrijfsovername vinger aan de pols te houden, zodat je blijvend succesvol kunt ondernemen. De meeste financiers willen jaarlijks de definitieve jaarcijfers ontvangen. Het is daarom belangrijk dat de afgegeven prognoses na overname ook uitkomen. Deze zullen waarschijnlijk vergeleken worden met de werkelijke prestaties. Ook het verhaal achter de cijfers is hierbij belangrijk. Met de financiële APK blijven we jou ondersteunen en helpen we bij de verslaglegging naar onder andere de financiers. Zo houden we samen jouw financiering nauwlettend in de gaten en schakelen we wanneer dit nodig is. Zo weet jij zeker dat het nu… en in de toekomst, goed geregeld is.

Neem contact op

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Krijn Quido Oscar | MKB Finanz

Onze experts

Krijn, Quido en Oscar staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl