Bedrijfsovername financieren

Financieren zonder gedoe?

Bedrijfsovername financieren

Je wilt een bedrijf overnemen en hebt hiervoor een financiering nodig. Dit blijkt vaak lastig te realiseren. Een bedrijfsovername is een zeer complexe en dynamische aangelegenheid. Hoewel iedere overname anders is en er altijd sprake is van maatwerk is het proces op hoofdlijnen in een aantal stappen te doorlopen. Voor jou als ondernemer geen alledaagse aangelegenheid en een grote puzzel. Gelukkig is er de MKB Finanz Methode. Een methode die je voorziet van juiste informatie, analyses en ondersteuning.

Adviesgesprek Contact
×
Bedrijfsovername financieren

Jouw regisseur én partner

Bedrijfsovername financieren

Het overnemen van een bedrijf is complex en neemt enorm veel tijd in beslag. Om overzicht te behouden, de doorlooptijd en ook kosten te beperken, kijken wij als partner met je mee. Als een ware spin in het web delen wij onze expertise, kennis en netwerk. Je krijgt daarbij specialistisch advies en ondersteuning bij iedere stap. Zo voorkom je kostbare of rampzalige fouten. Laat jij je niet afschrikken door juridische stukken of vaag vakjargon en weet bij iedere stap alles over de mogelijkheden, kansen en risico’s.

Neem contact op

Een passende financier

Bedrijfsovername

Een passende financier

Er is geen pasklaar antwoord op de vraag welke financiering op jouw behoefte aansluit. Dit is per overname verschillend. Naast trackrecord, welke zekerheden er beschikbaar zijn, welke percentage aandelen wordt verkregen, wordt dit ook beïnvloed door wel of geen eigen inleg van geld. Vaak zien wij terug dat de financiering van een bedrijfsovername bestaat uit een combinatie van eigen – en vreemd vermogen. Helaas zien we dat traditionele kredietverstrekkers, zoals banken, steeds kritischer worden in het lenen van geld. Daarom kijken wij breder dan de samenwerking met banken. Er zijn voldoende mogelijkheden om een financiering zonder een bank te realiseren. Denk aan informal investors, crowdfunding, familiegeld en (groei)fondsen. Wij kijken we naar de best haalbare opties. Deze leggen we naast elkaar, zodat we met jou samen de beste keuze maken.

Direct berekenen

Klantreview Optiek Marieke

 Review sterren

Overname financiering

Optiek Marieke

“Wij zijn bij ons in de omgeving op zoek gegaan naar iemand die ons kon begeleiden tijdens deze overname, en deze persoon hebben wij gevonden. Dit was Krijn Sweers en direct na onze eerste kennismaking waren wij er direct uit, dit is een perfecte eerste stap!”

De beste rente en voorwaarde

Volgens het boekje

Rente en voorwaarden

Een goed opgebouwd overnameplan is key en in veel gevallen het missende element. Jammer, want juist dit plan zorgt voor een soepel proces en een financiering met de beste voorwaarden. Omdat wij weten hoe een financier denkt, weten we ook wat er in jouw overnameplan moet staan. We weten waar een financier op let en hoe jij je plan zo presenteert dat iedere financier zijn voorwaarden aanscherpt. Zo zorgen we voor een soepel proces, een goede vergelijking tussen alle aanbieders en de beste deal.

Neem contact op

Jaarlijkse financiële APK

Blijf succesvol

Jaarlijkse financiële APK

Het is belangrijk om na de bedrijfsovername vinger aan de pols te houden, zodat je blijvend succesvol kunt ondernemen. De meeste financiers willen jaarlijks de definitieve jaarcijfers ontvangen. Het is daarom belangrijk dat de afgegeven prognoses na overname ook uitkomen. Deze zullen waarschijnlijk vergeleken worden met de werkelijke prestaties. Ook het verhaal achter de cijfers is hierbij belangrijk. Met de financiële APK blijven we jou ondersteunen en helpen we bij de verslaglegging naar onder andere de financiers. Zo houden we samen jouw financiering nauwlettend in de gaten en schakelen we wanneer dit nodig is. Zo weet jij zeker dat het nu… en in de toekomst, goed geregeld is.

Neem contact op

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl