MKB Finanz Veenendaal

Banken financieren niet. Of toch wel?

×
Ga terug naar het overzicht

Banken zijn verreweg de belangrijkste externe financier van het midden- en kleinbedrijf. Door afname van de vraag naar financiering en een scherper risicobeleid van de banken staat er nu minder bancaire financiering uit dan een aantal jaar geleden. Niettemin is en blijft financiering van het bedrijfsleven een kernactiviteit van de banken. MKB Finanz zet zich in voor een gezond ondernemingsklimaat met een breed aanbod van financieringsmogelijkheden. “Samen met het intermediair maken we de plannen van ondernemers waar”, is de visie van Rabobank. Een visie waar wij ons goed in kunnen vinden. Wij laten in deze blog onze samenwerkingspartner Rabobank aan het woord.

Samenwerking Rabobank en MKB Finanz

Voor financieel gezonde bedrijven met goede investeringsplannen is nog steeds voldoende bancaire financiering beschikbaar. Als intermediair willen wij onze zakelijke klanten snel duidelijkheid bieden over hun financieringsaanvraag. Persoonlijk contact is noodzakelijk, omdat een toelichting soms net het verschil maakt waarom een aanvraag wel past. Wij snappen dat elke situatie anders is. Om snel en soepel te kunnen schakelen hebben wij bij de Rabobank één vast aanspreekpunt: de Intermediairdesk. Wij gingen in gesprek met Eric Hin, TeamLead Intermediairdesk Bedrijven, over onze samenwerking, zijn kijk op de zakelijke financieringsmarkt en hoe snel er een (vrijblijvende) offerte aangeboden kan worden.

Wie is Eric Hin?

Ik ben Eric Hin, geboren en getogen op Texel maar inmiddels al weer heel wat jaren naar volle tevredenheid woonachtig in Utrecht. Ik woon daar met mijn vrouw en dochters van 10 en 13. Naast mijn eigen hobby’s (mountainbiken en golfen) druk met de dingen waar een vader van 2 opgroeiende en fanatiek sportende dochters druk mee is. Ik werk inmiddels een goede 10 jaar bij Rabobank in diverse functies in het MKB segment bij zowel de lokale bank als in de centrale Rabobank organisatie. Voor Rabobank heb ik bij andere financiële dienstverleners gewerkt. Mijn carrière is ooit gestart bij een intermediair!

Wat houdt de functie teamlead Intermediairsdesk in en kun je iets meer vertellen over de Rabobank Intermediairsdesk Bedrijven?

In mijn functie ben ik één van de twee leidinggevenden binnen de Rabobank Intermediairdesk Bedrijven. Naast het leidinggeven aan een deel van de medewerkers en de operationele verantwoordelijkheid voor het verstrekken van MKB financieringen, ben ik vooral bezig met de doorontwikkeling van onze desk binnen de bank. De zakelijke intermediairsmarkt groeit hard en als Rabobank willen we hier uiteraard op inspelen. We zijn 3 jaar geleden gestart als dedicated team voor intermediaire aanvragen en in deze jaren hebben we een flinke groei meegemaakt. Inmiddels staat er een team van 30 mensen klaar om te sparren met onze aangesloten intermediairs en financieringsaanvragen van EUR 100.000 tot EUR 50.000.000 voor hen op te pakken. Om intermediairs nog beter en sneller van dienst te zijn wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een speciaal portal voor intermediairs waarin zij aanvragen kunnen indienen en volgen maar waar ook bijvoorbeeld sectorkennis beschikbaar komt.

Hoe zie jij die ontwikkeling binnen de zakelijke financieringsmarkt?

Wij voorzien dat de intermediaire markt de komende jaren de groei vast zal houden en daarom zet Rabobank vol in op dit kanaal met zowel investeringen in mensen als in IT. Analoog aan de ontwikkelingen op de markt voor woninghypotheken ontwikkelt de Rabobank nieuwe vormen van distributie voor MKB-financieringen. De Rabobank ontwikkelt zich hierbij steeds meer als een ‘platform’, stellen zich meer open voor producten en diensten die door derden worden aangeboden en brengen zo vraag en aanbod op een andere, vaak innovatieve wijze bij elkaar. De rol van het traditionele bankkantoor en de zakelijke accountmanager wordt hierbij anders. Onze ervaring is dat de slagingskans van een kredietaanvraag wordt vergroot als een MKB-ondernemer een onafhankelijke en professionele adviseur inschakelt voor zijn of haar financieringsvraagstuk. 

Wat is het onderscheidend vermogen van de Rabobank?

Ons onderscheidend vermogen zit in de breedte van ons productenpallet en het persoonlijk contact tussen onze relatiemanagers/financieringsspecialisten/support medewerkers en de intermediairs. Voor bijna iedere financieringsvraag hebben wij wel een oplossing. Wij denken graag met je mee in de financieringsstructuur en de mogelijkheden. Voor de intermediairs staat er een landelijk werkend team beschikbaar en we verstrekken zowel kleine als zeer grote financieringsoplossingen. En de Intermediairsdesk Bedrijven werkt samen met de Intermediairsdesk Particulieren. Particuliere en zakelijk financieel advies, het is eigenlijk een onmisbare combinatie. Want een ondernemer moet niet alleen voor zijn bedrijf maar ook binnen zijn of haar gezinsleven financiële keuzes maken. Wij geloven in totaaladvies en ontzorgen vanuit een persoonlijke benadering. 

Jullie verstrekken binnen 3 werkdagen een vrijblijvende offerte (termsheet). Hoe werkt dat?

Op basis van de informatie welke wij van een intermediair ontvangen verstrekken wij een indicatieve termsheet (ITS) . Omdat wij voor deze ITS geen volledig dossier hoeven te hebben en we deze ook aan prospects kunnen verstrekken, heeft de ondernemer snel financieringsduidelijkheid. Wanneer de klant verder wil met de aanbieding van Rabobank vragen we de nog ontbrekende stukken op en gaan we een bindende offerte verstrekken. Wel is essentieel dat het financieringsmemorandum voldoende informatie verschaft om ook daadwerkelijk de ITS uit te brengen. Richting intermediairs geven wij dan ook aan bij het aangaan van de samenwerking wat wij nodig hebben en tussentijds evalueren wij ook met elkaar wat nog beter kan.

Hoe vindt je dat de samenwerking met MKB Finanz gaat?

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met MKB Finanz. Het contact is prettig. En over de aanvragen die wij ontvangen is goed nagedacht. De financieringsaanvragen worden goed en volledig onderbouwd bij ons aangeleverd. Mocht er in de aangeleverde stukken informatie ontbreken die voor ons belangrijk is in de afweging, dan weten we elkaar snel te vinden.

Wat merkt de ondernemer van de goede relatie tussen Rabobank en MKB Finanz?

De ondernemer ervaart dat hij of zij snel weet of het mogelijk is om de gewenste investering mogelijk is en tegen welke voorwaarden. Doordat MKB Finanz goed bekend is met de financieringsmarkt ontvangen wij de juiste informatie voor een eerste beoordeling en kunnen we snel de gewenste duidelijkheid geven.

Schakel sneller met de Intermediairsdesk

Al sinds de start hebben MKB Finanz en MKB Hypotheken toegang tot de intermediairsdesk Bedrijven en Particulieren van de Rabobank. Ook hebben wij een samenwerkingsovereenkomst met de intermediairsdesk van de ING Bank, ABN AMRO Bank en SNS Bank. De samenwerking met de banken biedt een aantal voordelen. Zo kunnen we gebruikmaken van een tijdbesparend en kostenefficiënt financieringsproces bij de bank, wat zich ook vertaalt in een financieel voordeel voor jou als ondernemer. Onder meer door een korting op de afsluitkosten bij de bank. En bij een privéhypotheek betaal je helemaal geen afsluitkosten aan de maatschappij. Vragen? Wij helpen je graag!

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl