MKB Finanz Veenendaal

Een doordacht financieringsplan maakt het verschil

×
Ga terug naar het overzicht

Een doordacht financieringsplan maakt het verschil

Als ondernemer sta je voortdurend in de startblokken om kansen voor je bedrijf te grijpen. Ongetwijfeld heb je dromen die je het liefst vandaag nog wilt verwezenlijken. Maar voor het realiseren van deze plannen is kapitaal nodig. Als je verder kijkt dan alleen je vertrouwde bank, vergroot je direct je kans op een succesvolle zakelijke financiering. In dit artikel delen we welke ondernemersplannen je kunt financieren en waarom het slim is om juist een intermediair te betrekken bij je zakelijke financieringsaanvraag.

World Dream Day

Het is vandaag Wereld Droomdag. Er wordt weleens gezegd: “Durf te dromen.” Dat doe je zeker op Wereld Droomdag (Engels: World Dream Day). Deze dag staat in het teken van vervulde en onvervulde dromen. Op werk- en privégebied. Om te dromen heb je geen tijd of geld nodig. Om ze te realiseren soms wel. Sommige dromen zijn echt veel groter dan je budget. Laat je niet ontmoedigen, blijf focussen op je droom. Een droom die je laat wegglippen, komt zeker nooit uit.

Financiering voor overnames en uitbreidingen

Onze financieringsexperts hebben al talloze ondernemers geholpen bij het verkrijgen van zakelijke financiering. Wij begrijpen als geen ander de behoeften van groeiende en ambitieuze bedrijven.

Oscar deelt: “Ondernemers zijn bekend om hun moed. Ze zien kansen waar anderen ze nog niet zien. Wat ik vaak tegenkom, zijn ondernemers die hun diensten- of productaanbod willen uitbreiden, een tweede vestiging willen openen of zelfs plannen hebben om een ander bedrijf over te nemen. Dit is slechts een greep uit de ambitieuze plannen die ik tegenkom.”

Kortlopende kredieten en bedrijfsmiddelen

Op de vraag of financiering alleen nodig is voor grote plannen, heeft Krijn een duidelijk antwoord: “Absoluut niet. Als adviseur kom ik ook met andere vraagstukken in aanraking dan alleen overnames of de aankoop van nieuwe bedrijfspanden. Denk aan een handelsbedrijf die behoefte heeft aan kortlopend krediet voor een inkooppiek of financiering voor bedrijfsmiddelen. Of een ondernemer in de retail met uitbreidingsplannen op de huidige locatie.”

Krijn vervolgt: “Ik merk dat ondernemers hun plannen graag laten toetsen. Zijn de plannen haalbaar? Kunnen ze voldoen aan aflossings- en renteverplichtingen? Welke financiering past het beste? En hoeveel eigen kapitaal moet eventueel worden ingebracht?”

Zakelijke financiering aanvragen: denk buiten de gebaande paden

Veel ondernemers kloppen voor hun financieringsvraag aan bij hun vertrouwde huisbank. Maar vaak ervaren ze daarbij teleurstelling. Quido legt uit: “De meeste banken hebben tegenwoordig voor een kleinere MKB ondernemer geen vaste accountmanager of relatiebeheerder meer. Bij je eigen bank is er zelden nog iemand die bekend is met jouw bedrijf. Je moet jezelf dus opnieuw verkopen aan de bank, en dat kan voor veel ondernemers lastig zijn. Wij vertalen dit verhaal naar een overtuigend plan dat onderdeel vormt van je financieringsaanvraag. Zo kun je direct meerdere financiële partners bereiken.”

Een doordacht financieringsplan maakt het verschil

Een goed doordacht financieringsplan vereist een solide onderbouwing. Waarom zou een financier jouw een financiering moeten gaan verstrekken? Waarom is het financiële risico aanvaardbaar?

Voor veel ondernemers is onduidelijk wat financiers willen zien om tot financiering over te gaan. Oscar legt uit: “De toegevoegde waarde van een financieringsspecialist ligt vooral in het vertalen van iemands droom naar een overtuigend verhaal voor de financier.”

Hij haalt een praktijkvoorbeeld aan: “Iets meer dan een maand geleden hebben we een ondernemer geholpen bij een overname. Niemand kan beter uitleggen waarom die overname een fantastische kans was dan de ondernemer zelf. Maar een financier kijkt verder, naar actuele cijfers, financiële positie en toekomstige vooruitzichten. Door niet alleen te focussen op de over te nemen onderneming, maar ook op de bestaande bedrijfsvoering, werd deze financiering uiteindelijk goedgekeurd. Een geweldig resultaat!”

Welke financieringsmogelijkheden heb jij?

Steeds meer ondernemers kloppen bij MKB Finanz aan. Onze financieringsexperts kennen het aanbod van zowel nieuwe als vertrouwde financiers. Wij zijn gecertificeerd en bij ons heb je één contactpersoon, die betrokken is bij jouw plannen. Wij geloven niet in standaard berekeningstools op de verschillende websites. Vaak zijn deze primair bedoeld om jouw contactgegevens te achterhalen. In ons advies is iedereen uniek. Een goed advies kan alleen na een goede inventarisatie. Ben je nieuwsgierig naar de slaagkansen van jouw financieringsplannen? Ontdek het binnen 1 gesprek op basis van actuele informatie wat jouw mogelijkheden zijn. Meer weten? Neem contact op via 085 – 007 40 49.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl