MKB Finanz Veenendaal

Financiering voor groeiende ondernemer

×
Ga terug naar het overzicht

Heb jij een uitdaging op hoogte? Dan biedt Kwak Hoogwerkers de oplossing! Het bedrijf van Guido van Gestel levert hoogwerkers van topkwaliteit. Het in 1957 opgerichte bedrijf is in ons land namelijk dealer van het toonaangevende Duitse merk Ruthmann. Deze machines staan garant voor kwaliteit en gebruiksgemak. Hard groeien betekent dat er meer kapitaal nodig is om de ontstane groei te kunnen financieren. Een groter aantal debiteuren, een hogere voorraad en uitbreiding naar een grotere locatie. Zonder uit de hoogte te doen, maar daar weet MKB Finanz wel raad mee 😉

In deze blog:

Voor iedereen een geschikte hoogwerker

Hoogwerkers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Wie een echt kwaliteitsproduct wilt aanschaffen en/of laten onderhouden, is daarvoor bij Kwak Hoogwerker Centrum in Almere aan het juiste adres. Je kunt hier terecht voor onderhoud en reparatie aan elk type en fabricaat hoogwerker. Kwak is actief in heel Nederland. Klanten variëren van glazenwassers, gemeenten tot boomchirurgen, reclamebedrijven en verhuurbedrijven. Een hoogwerker is een behoorlijke investering. Zo’n machine gaat zeker 10-15 jaar mee, dus je gaat met elkaar een partnership voor de langere termijn aan. Zo’n partnership wilt Guido ook graag met een financier.

Veilige financiering voor groei

Net als hoogwerkers zijn financieringen er ook in allerlei soorten en maten. Er zijn vele financieringsmogelijkheden en de vraag voor ondernemers is dan ook welke financieringsvorm het beste past bij de kredietbehoefte. Naast bankfinanciering is het aantal financieringspartijen en daarmee het aantal financieringsmogelijkheden in Nederland in de afgelopen 10 jaar sterk toegenomen. Voor de ondernemer is het (soms) lastig om de juiste financier in dit complexe financieringslandschap te vinden. Als ondernemer heb je soms de behoefte om met een onafhankelijke expert te sparren. Bij MKB Finanz vond Guido de sparringpartner die hij zocht.

Vrijheid van handelen

Guido beschrijft zijn dilemma: “Ik heb van kinds af aan geleerd dat je eerst moet sparen, voordat je iets kunt kopen. Aan de andere kant wilde ik op zakelijk gebied ook vrij kunnen blijven handelen. Investeren in een bedrijfspand en de vrijheid van handelen waren samen niet mogelijk. Je kunt geld immers maar één keer uitgeven.” De onderneming had behoefte aan een externe financiering. Zo bleven er voldoende middelen beschikbaar voor de noodzakelijke en blijvende investeringen in de voorraad, om de opgebouwde voorsprong op de concurrentie te behouden.

Groei kan ook beperkingen brengen

Groei roept tal van vragen op. Want hoe zet je deze kansen om in realiteit en hoe zorg je voor extra financiële slagkracht? Vragen die MKB Finanz bekend in de oren klinken. Wij spreken veel ondernemers die al hun groeiplannen het liefst uit de eigen achterzak willen betalen. Dat klinkt als gezond en verstandig. Door vreemd vermogen aan te trekken profiteer je van de zogenaamde hefboomwerking. Veel mensen beginnen bij dergelijke terminologie (en wat ingewikkeld uitziende formules) wat glazig te kijken. Misschien is dat bij jou ook zo en wil je nu eigenlijk liever stoppen met lezen. Sla onderstaand stukje theorie uit het economieboek VWO over bij onvoldoende interesse en lees door waarom Guido tevreden is met de geboden financieringsoplossing.

Hefboomwerking is het effect waarbij een onderneming meer geld verdient met het vreemd vermogen dan de rente op vreemd vermogen, waarbij de extra winst wordt toegerekend aan het eigen vermogen, waardoor de rentabiliteit van het eigen vermogen (REV) stijgt zonder dat eigen vermogen wordt gebruikt. Hierdoor kan een onderneming met geleend geld winst maken. Maar er kleven ook risico’s aan geld lenen. De financiering moet zowel in voor- als tegenspoed terugbetaald worden (verhoogt het faillissementsrisico van het bedrijf).

Tevreden over financieringstraject

Op de vraag of Guido tevreden is over het financieringstraject met MKB Finanz, antwoordt hij: “Ja, het traject is heel soepel verlopen. De financieringsaanvraag is op een zeer professionele manier uitgevoerd. Er waren geen enkele aanvullende vragen. Dankzij de hulp heb ik de best passende en meest voordelige financiering afgesloten, met niet meer dan noodzakelijk afgegeven zekerheden. De kennis, kunde en het netwerk van een onafhankelijke financieringsexpert is in dit soort transacties erg waardevol. Uiteindelijk zijn we bij onze huisbank – ING Bank – gebleven. Zij hadden voor mij uiteindelijk het beste voorstel”.

Persoonlijk contact voorop

Eerst de mens, dan het geld. Uit onderzoek blijkt dat bijna vier op de tien klanten aangeeft persoonlijke aandacht van de bank te missen. Het sluiten van bankkantoren in combinatie met digitalisering vergroot de afstand tot klanten. Ik wil zelf kunnen kiezen tussen persoonlijke en digitale dienstverlening van de bank. Gelukkig was het contact tijdens het traject zeer prettig. “Het was voor mij een nieuw traject, waarin persoonlijk contact voor mij belangrijk was. Ik kon zowel Oscar van Klink als Quido Schaafsma altijd bereiken, ook buiten kantooruren. Dat helpt. En ik heb nu ook weer bij mijn huisbank een vast en prettig aanspreekpunt. Haha, de omvang van de financiering bepaalt zeker of ik als ondernemer te maken krijgt met een vaste accountmanager.” Kwak Hoogwerker Centrum is met het nieuwe bedrijfspand gelegen aan de Damsluisweg 44 op industrieterrein De Vaart in Almere klaar voor de toekomst. “We willen de komende jaren verder groeien. Naast Ruthmann verkopen ze ook de speciale ECOLINE-serie en de zogenoemde BLUELIFT spinhoogwerkers. De laatste tijd is er een duidelijke toename in de vraag naar hybride of volledig elektrisch aangedreven hoogwerkers. Dankzij ons nieuwe pand zijn we klaar voor de verdere groei.”

Meer informatie

Vanuit MKB Finanz wensen wij Guido en team veel succes met de verdere groei. Gelukkig staat er in onze agenda’s nog een viermoment gepland. Want na de financiering laten wij de ondernemer niet los. Wij blijven graag betrokken en monitoren de ontwikkelingen van het bedrijf en de verstrekte financiering. Heb je behoefte aan een financiering of wil je eerst nog sparren over een financiering? Neem contact op met Quido Schaafsma via telefoonnummer (085) 007 40 49 of stuur ons een e-mail info@mkbfinanz.nl.   

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl