MKB Finanz Veenendaal

Hypotheek voor een bedrijfspand en bedrijfswoning in Veenendaal

×
Ga terug naar het overzicht

Schilders- en glaszettersbedrijf Bert van Kruistum is een familiebedrijf vol energie en passie. Bert van Kruistum is al bijna 35 jaar een familiebedrijf waarbij vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid de belangrijkste pijlers zijn. Ze zijn met de ruim 40 medewerkers toe aan een volgende fase met het familiebedrijf. Het nieuwe pand biedt ruimte aan de mensen en materialen. En er is ruimte voor verdere groei. We nemen jullie graag mee in het proces van aankoop, financiering, passeren bij de notaris en verduurzaming.

Van links naar rechts: Johan van Amerongen, Bart van Kruistum en Ellen van Kruistum.

Vakwerk met oog voor detail

Bert van Kruistum is een begrip in Veenendaal en omgeving. Je kunt bij hen  terecht voor resultaatgericht vastgoedonderhoud, verduurzaming, schilderwerk, beglazing, wandafwerking en renovatie. Ze werken voor particulieren, VvE’s, corporaties, scholen, zorginstellingen, kerken en zakelijke opdrachtgevers. In 1989 richtte Bert van Kruistum samen met Corrie het schildersbedrijf op. In 2009 sloot zoon Bart aan als compagnon. In 2013 neemt Bart samen met zus Ellen het bedrijf over. Sinds 2017 is zwager Johan mede-eigenaar. Dankzij hun familieband én de gedeelde liefde voor het vak vormen ze een sterk en hecht team. Vol trots zetten zij dagelijks de schouders onder een gezond, groeiend en vak volwassen bedrijf.

Nieuweweg Noord 312b in Veenendaal

Mensen uit de regio zullen niet beter weten dat de onderneming gerund werd vanuit de locatie aan de Vijgendam te Veenendaal. Door de aanhoudende groei werd deze locatie te klein. Een nieuw bedrijfspand met (bedrijfs)woning is aangekocht op de Nieuweweg-Noord. Bart werd in zijn netwerk getipt over deze locatie. De ideale plek voor Bert van Kruistum. De koop was snel rond. Maar toen moest de financiering nog geregeld worden. De huisbank gaf aan het familiebedrijf graag te willen helpen. Ondanks dat de huisbank welwillend was maakte de combinatie van privé en zakelijk het lastig. Er moest goed nagedacht worden over de juridische constructie, de fiscale consequenties en de gevolgen voor de financiering. Je krijgt maar één keer een kans om een eerste indruk te maken. Het is als ondernemer verstandig om de juiste mensen om je heen te verzamelen die de ontbrekende kennis kunnen aanvullen. Ondernemers hebben een dealteam samengesteld. De experts van VC Makelaars, Olenz Notarissen en MKB Finanz zijn gevraagd te ondersteunen.

Financiering voorbereiden

De bestemming van een pand of perceel is van belang om te weten bij het kopen of het verbouwen. Op het perceel Nieuweweg-Noord 312b is een bedrijfspand en een (bedrijfs)woning gesitueerd. Hoe financier je eigenlijk een bedrijfspand met woonbestemming? Met een privé hypotheek of met een zakelijke lening? En wat zijn de fiscale consequenties? Kan het perceel kadastraal gesplitst worden? En hoe kan er rekening gehouden worden met deverschillende generaties van het familiebedrijf? De keuze voor een financieringsvorm vraagt om maatwerk. In samenwerking met Olenz Notarissen is de constructie bedacht die het beste bij Bart en het familiebedrijf past. Alle aspecten waar in het verdere traject rekening mee gehouden diende te worden, zijn vooraf in teamverband besproken. De beste constructie waarin deze transacties kan worden vormgegeven is bepaald. Maar ook is vroegtijdig in het traject besproken of deze constructie gefinancierd kon worden, want niet elke constructie kan zomaar door elke bank gefinancierd worden.

Combinatie zakelijk en prive financiering

Een bedrijfswoning kopen is iets anders dan zomaar een huis kopen. Er komen aanvullende aandachtspunten, vereisten en financieringsmogelijkheden bij kijken. Aan de financiering van een bedrijfswoning zitten wat meer haken en ogen dan aan de financiering van een regulier woonhuis. Afhankelijk van die verdeling kun je een financiering afsluiten vanuit privé, vanuit je bedrijf of een combinatie daarvan. Wil je een bedrijfspand met woning kopen? Bekijk hoe je een bedrijfswoning kunt financieren met een zakelijke of particuliere hypotheek. In Bart zijn specifieke situatie is er gekozen om een deel zakelijk en een deel privé te financieren. Dit is voor het familiebedrijf de beste financieringsstructuur. Gelukkig heeft het goede voorwerk gezorgd voor een succesvolle financiering. Op 3 juli jongstleden was het dan zover. Toen is de leverings- en hypotheekakte gepasseerd bij de notaris. 

Verduurzamen bedrijfspand

Nadat de sleutels zijn ontvangen, zijn ze met veel enthousiasme en energie gestart met het verbouwen en verduurzamen. Vanaf heden zijn ze met de werkplaats en per medio oktober ook met het kantoor te vinden op het nieuwe adres aan de Nieuweweg-Noord 312b in Veenendaal. Op deze locatie kan het familiebedrijf zich verder door ontwikkelen en klaarmaken voor de 3e generatie.

Meer informatie over de combinatie privé en zakelijk

Wij feliciteren iedereen bij Bert van Kruistum met dit prachtige nieuwe onderkomen! Ondanks dat de huisbank welwillend was om het familiebedrijf te helpen, is de combinatie privé en zakelijke financiering lastig. Verschillende afdelingen binnen de organisatie moeten samenwerken. Open en rechtlijnige communicatie en iemand die de overall regie neemt ontbreekt vaak. Binnen MKB Finanz en MKB Hypotheken is er 1 vast aanspreekpunt met zowel inhoudelijke kennis van zakelijk als privé. Onafhankelijk van welke financier of hypotheekverstrekker kunnen wij in het voordeel van de klant de beste financieringsmix bedenken. Ook in de situatie van Bert van Kruistum is het ons wederom gelukt. En daar zijn wij natuurlijk trots op. Dit soort mooie regionale familiebedrijven verder mogen helpen is voor ons de kers op de taart.

Loop jij ook tegen de grenzen van de huisbank aan? En wil je onafhankelijk advies of zoek je een sparringpartner voor jouw financiële vraagstukken? Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Onder het genot van een kop koffie voorzien wij je graag van het beste advies dat aansluit op jouw bedrijfs- of privésituatie.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer 🙂
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl