MKB Finanz Veenendaal

Investeringsmaatschappijen

×
Ga terug naar het overzicht

Investeringsmaatschappijen

Wat zijn het en is het een kans om de groei van jouw bedrijf te financieren? In deze blog:

Actueel

Accountantskantoor de Jong & Laan wordt het eerste Nederlandse accountantsbedrijf waarin een investeringsmaatschappij investeert. Investeringsmaatschappij Waterland gaat investeren in deze accountants- en adviesorganisatie. Waterland brengt naast een financiële impuls een bewezen expertise in versnelde groei middels fusies & overnames. In Nederland zijn er veel bedrijven die investeren. Zoek je een investeerder of investeringsmaatschappij? Lees dan verder.

Verschillende smaken

Nederland telt inmiddels een groot aantal investeringsmaatschappijen, met een diverse focus qua omvang, levensfase, investeringshorizon en branche. Een investeringsmaatschappij is een bedrijf dat investeringen verricht in andere bedrijven. Doorgaans investeren deze maatschappijen vanuit een oprechte interesse in het mkb. Ze helpen ondernemingen die toe zijn aan een volgende stap. Niet alleen met kapitaal, maar ook met kennis en hun netwerk.

Een business angel of informal investor

Er wordt veel geïnvesteerd door beleggingsbv’s van vermogende particulieren. Bijvoorbeeld (oud)ondernemers die hun kapitaal beleggen met een eigen besloten vennootschap. In onze regio kennen wij ook veel van dit soort vermogende particulieren. Naast dat informal investors voor de benodigde financiële middelen zorgen, kunnen ze ook qua kennis en ervaring van grote toegevoegde waarde zijn voor je onderneming.

Venture capital- en private equity-bedrijven

Naast de particuliere investeerders zijn er ook de grotere fondsen en bedrijven. Vaak georganiseerd in een bepaald segment. Bijvoorbeeld gericht op startups, snelgroeiende bedrijven, duurzaamheid of sectoren als zorg en technologie. Ze investeren durfkapitaal. Vaak is de voorwaarde dat er sprake is van (grotere) winstgevende bedrijven die bijvoorbeeld kapitaal zoeken voor een grote overname of internationale groei.

Fondsen

Een investeringsfonds, of beleggingsfonds, is een grote pot geld die wordt gevuld door verschillende investeerders en beleggers. Bij elk fonds heeft die pot geld, het fondsvermogen, een specifiek doel. Zo zijn er fondsen die in vastgoed investeren. Andere fondsen investeren in groeiende of innovatieve bedrijven in een specifieke sector of regio. Maar denk ook aan een familiefonds beheert door een family office. In principe is een family office niets minder dan een familiekapitaalbewaarder. Zij schakelen meestal diverse professionals in om de juiste investeringen uit te zoeken.

Regionale ontwikkelings- en participatiemaatschappijen (ROM)

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen werden ooit, op initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, opgericht om de economische achterstand van een regio op te lossen. Inmiddels is die focus verschoven naar het versterken van de regionale economie in het algemeen en regionale ontwikkelingsmaatschappij die in samenwerking met de overheid is opgezet, en lokaal werkgelegenheid moet behouden. In Nederland zijn er 9 ROM’s. Zij investeren in innovatieve en snelgroeiende bedrijven vanuit hun eigen fondsen en fondsen in beheer.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl