MKB Finanz Veenendaal

Keurmerk Financieringsadvies MKB

×
Ga terug naar het overzicht

MKB Finanz: Erkend Financieringsadvies

MKB Finanz draagt het keurmerk ‘Erkend Financieringsadvies MKB’. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat financieringsadvies een specialisme is dat specifieke vaardigheden vereist. Het is geen vanzelfsprekendheid dat alle advieskantoren hierover beschikken. Als MKB Finanz willen we bijdragen aan een hoger kennis- en ervaringsniveau op financieringsgebied. Wij geloven dat onze kennis en ervaring, onze persoonlijke, klantgerichte benadering en onze unieke combinatie van activiteiten ons onderscheiden van onze concurrenten. En door het keurmerk dragen wij bij aan een professioneel en eerlijk financieringsspeelveld voor ondernemers. Lees in het artikel waarom wij dit zo belangrijk vinden!

Toegang tot financiering verbeteren

Het kredietverleningsproces, dat vroeger persoonlijk was, is steeds meer vervangen door digitale, onpersoonlijkere processen. Dit maakt kredietverlening goedkoper en gemakkelijker. In dat digitale proces is er op sleutelmomenten nog wel contact met een medewerker of adviseur van de bank, maar het is toch veranderd ten opzichte van de vroegere situatie waarin advisering in de regel via een adviseur van de (huis)bank liep. Er is bij bedrijven behoefte aan iemand die persoonlijk en deskundig advies geeft. Deze ontwikkeling in de financieringsmarkt vinden wij positief. Er is meer keuze en maatwerk. Voor specifieke knelpunten die ondernemers ondervinden in de financieringsmarkt zijn oplossingen. Zo kan de BMKB (staatsgarantie) ingezet worden voor kredieten met te weinig zekerheden. Zijn er financiers die als kerntaak hebben om de toegang tot financiering voor kleine en startende ondernemers te vergroten. En kan door financiers de EIB rentekorting van de Europese Investeringsbank gebruikt worden voor de financiering van duurzame investeringen. Voldoende aanbod van financiering voor ondernemers is mooi, maar als veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien is er wat aan de hand.

Adviseren bij financiering is een vak

Dagelijks merken wij in gesprekken met ondernemers dat Google een eerste medium is voor het vinden van een financiering. Vul er de zoekterm ‘zakelijke financiering’ in en je wordt overspoeld met de meest exotische oplossingen. In de praktijk zien we dat de ondernemer daar de oplossing heeft gevonden. Zonder goed te oriënteren heeft hij/zij zich gecommitteerd aan een ‘snelle en eenvoudige’ financieringsoplossing met vaak onvoldoende oog voor de voorwaarden. Waar vroeger de banken de markt domineerden is vandaag de dag het financieringsaanbod sterk verspreid. Een groot aantal niet bancaire financiers is tot de financieringsmarkt toegetreden. Voor een ondernemer is het vaak ondoenlijk geworden voor zichzelf de beste aanbieder te selecteren. Om voor ondernemers de toegang tot kwalitatief goede financiering te verbeteren is er het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB. Dit keurmerk bevat onder meer een gedragscode. In de gedragscode worden onder andere eisen gesteld aan het niveau van de financieringsadviseur en het financieringsadvies.

Waarom een Keurmerk Erkend Financieringsadvies?

Er zijn ontwikkelingen in de markt, die het adviseringslandschap inzichtelijker maken, en die juichen wij toe. Een initiatief is het keurmerk Erkend Financieringsadviseur MKB. De afgelopen jaren zijn er tal van nieuwe financieringsvormen, aanbieders en financieringsadviseurs op de markt gekomen. Voor de ondernemer die op zoek is naar financiering is deze ontwikkeling een goede zaak, maar maakt een keuze uit het aanbod er niet eenvoudiger op. Begeleiding door een goede en betrouwbare adviseur is dan wenselijk. Er zijn 1.000+ adviseurs werkzaam op het terrein van MKB financiering. En zoveel adviseurs met een keurmerk zijn er nog niet. En al helemaal niet in de regio’s waarin wij actief zijn. Zoek je een gedegen advies en een financiering die past? Kijk en kies dan voor een adviseur met het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB.

Eén deurprincipe

Ondernemers vinden de zoektocht naar een passende financiering lastig. Wij willen één loket voor ondernemers die financiering nodig hebben. Met onze dienstverlening onderneming en ondernemer in privé bieden wij in de regio een bijzonder concept. De ondernemer wordt voorzien van een totaaladvies waarbij zijn/haar zakelijke en privébelangen optimaal in balans worden gebracht. Niet alleen de ondernemer maar ook diens onderneming doorloopt verschillende levensfases. De samenhang tussen privé en zakelijk wordt steeds complexer. Wij groeien met de ondernemer en de onderneming mee. Wel zo overzichtelijk. Zo staat het afsluiten van een hypotheek als ondernemer bekend als een lastige klus. Maar is dit ook zo? Bij MKB Hypotheken hebben we hypotheekadviseurs die gespecialiseerd zijn in het adviseren van ondernemers en vaak is er meer mogelijk dan je misschien denkt. Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij begeleiden jou graag tijdens het gehele aanvraagproces. Van inkomensverklaring tot en met de woningfinanciering. 

Vergunning Autoriteit Financiele Markten (AFM)

Ook voor jouw woonhuishypotheek kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je een nieuwe woning wilt aanschaffen of een verbouwing gepland heeft. Maar ook als je als directeur grootaandeelhouder jouw bestaande hypotheek verstrekt door de holding wilt herfinancieren om liquiditeit vrij te maken. Wij geven onafhankelijk hypotheekadvies en bemiddelen voor diverse aanbieders, zowel banken als verzekeraars. Onze focus ligt op de hypotheek voor ondernemers. Dit is maatwerk, omdat de woonhuisfinanciering onderdeel moet zijn van zowel jouw zakelijke ontwikkeling als van jouw persoonlijke financiële planning. Hiervoor zijn wij gecertificeerd en beschikken over het vereiste AFM-vergunning.

De AFM voert de Wet financieel toezicht (Wft) uit en houdt toezicht op de deskundigheid en integriteit van de dienstverlening van financiële adviseurs. Ons kantoor staat onder toezicht van de AFM en beschikt over de wettelijke vergunningen om te adviseren en te bemiddelen in financiële diensten. Wij investeren continu in kennis van onze medewerkers en kwaliteit van onze organisatie. Ons kantoor is aangesloten bij verschillende keurmerk- en kwaliteitsorganisaties die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening.

We kennen het klappen van de zweep

In dit soms complexe speelveld staan we jou graag bij. Ook in combinatie met onze ervaring op het vlak van zakelijk financieren en de ondernemershypotheek. Financieren is een vak apart. Professioneel advies is vaak essentieel. Met name als het gaat om begeleiding in de financieringsaanvraag. De niet-bancaire kredietverlening aan consumenten en bedrijven is sterk in opkomst. Ook op de Nederlandse bedrijfsleningenmarkt zijn verschuivingen gaande. Pensioenfondsen, verzekeraars en andere alternatieven voor bankfinanciering winnen terrein. Iedere financier hanteert hierbij zijn eigen uitgangspunten, voorwaarden en spelregels. Het uitwerken van een goed financieringsplan en het bijbehorende plan van aanpak blijkt niet altijd eenvoudig. Het gevolg hiervan is dat het bedrijven die wel financierbaar zijn, niet lukt om financiering op te halen. Of dat een ondernemer in privé een onterechte afwijzing óf een te lage hypotheek krijgt. Bij MKB Finanz en MKB Hypotheken kennen we het klappen van de zweep! Wil je weten wat er écht mogelijk is als ondernemer?

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl