MKB Finanz Veenendaal

Koningin Máxima reikt vanavond Koning Willem I prijs uit

×
Ga terug naar het overzicht

De bedrijven die kans maken op de Koning Willem I Prijs 2024, ook wel de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’, zijn bekend. De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland en wordt tweejaarlijks toegekend aan een grootbedrijf, een MKB-bedrijf en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap. Vandaag op 16 mei weten we wie de winnaars zijn.

In deze blog:

Koning Willem I Prijs promo 2024

De ultieme bekroning

De Koning Willem I Prijs is de ultieme bekroning van goed ondernemerschap. Het is de meest prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs van Nederland, die wordt uitgereikt in drie categorieën. De President van De Nederlandsche Bank, Prof. dr. Klaas Knot, is voorzitter van het Bestuur van de Koning Willem I Stichting: “Wij zijn trots op onze ondernemers! Zij vormen de pijlers van de Nederlandse welvaart, elk van hen met een eigen verhaal, een eigen unieke geschiedenis. En hoe verschillend hun werkgebieden ook zijn, het zijn juist die verhalen die hen verbinden en het ondernemingsklimaat in ons land vormen.”

Finalisten Grootbedrijf, MKB en Duurzaam Ondernemerschap

In de categorie Grootbedrijf zijn de drie finalisten meelfabriek Royal Koopmans uit Leeuwarden, keukenfabrikant DKG Groep uit Bergen op Zoom en agrarische Coöperatie Koninklijke Cosun uit Breda. Deze bedrijven zijn niet alleen succesvol, maar dragen ook bij aan positieve veranderingen in de samenleving, en daarmee aan een brede welvaart.

In de categorie Midden- en Kleinbedrijf was het feest bij radarspecialist Robin Radar Systems uit Den Haag, rubberfabrikant EKI uit Nijmegen en pionier in de sloopbranche Lagemaat Sloopwerken uit Heerde.

Voor de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn de drie overgebleven kanshebbers Dopper uit Haarlem, bekend van de herbruikbare waterflessen, fabrikant van duurzame mobiele telefoons Fairphone uit Amsterdam en metaalrecycling specialist Myne Circular Metals uit Harderwijk. Duurzaam werkende bedrijven zijn niet alleen de toekomst, ze zijn ook de katalysator naar de omslag naar een circulaire economie.

4 D’s ook belangrijk bij financiering

Bedrijven die in aanmerking komen voor de prijs, moeten voldoen aan de vier D’s. Ondernemers worden in het zonnetje gezet op basis van durf, daadkracht, doorzettingsvermogen en duurzaamheid. Zonder ondernemers die risico nemen, zal je geen economische groei hebben. Je moet dus durf hebben en een stapje extra zetten waar anderen dat niet aandurven. Tegelijk krijgt elke ondernemer te maken met tegenslag. Je moet laten zien dat je veerkrachtig bent en niet bij het eerste zuchtje tegenwind de handdoek in de ring gooit. Duurzaamheid, de vierde D, wordt steeds belangrijker. Denk aan recycling, omgaan met schaarse grondstoffen en met minder input, meer output produceren.

Ook je financiële mindset bepaald of je succesvol wordt als ondernemer, of niet. Om je bedrijf goed te leiden, is financieel inzicht noodzakelijk. Alleen met een helder overzicht van je financiële situatie kun je weloverwogen keuzes maken. Zo voorkom je dure beslissingen, die je achteraf liever terug zou draaien. Veel ondernemers laten geld liggen, doodzonde natuurlijk. Het is cruciaal dat het MKB passende financiering kan vinden voor groei, vernieuwing en investeringen. De grote verbeterslag zit in financiering eenvoudiger maken voor de ondernemer.

Winnaars 2024

Op 16 mei weten we wie de winnaars zijn van de Koning Willem I Prijzen 2024. Dan reikt Hare Majesteit Koningin Máxima de Prijzen uit tijdens de grote finale in Zwolle. Voor ons zijn alle ondernemers winnaars. Wil jij de beste prijs voor een financiering? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wil je als ondernemer financieel of financieringsadvies? Maak dan kennis met de financieel adviseurs van MKB Finanz en MKB Hypotheken. Wij bieden financieel advies voor ondernemers, op maat. Zowel voor de onderneming als voor de ondernemer in privé.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl