MKB Finanz Veenendaal

MKB Finanz en nieuwe vastgoedfinancier Vitru: partners in toekomstbestendige investeringen

×
Ga terug naar het overzicht

De vastgoedmarkt is volop in beweging, want meer dan ooit is duurzaamheid essentieel. Beschik je over een pand met een goed energielabel, dan behoudt jouw pand op lange termijn een stabielere huurwaarde. Duurzaamheid is daarom cruciaal. Sinds eind 2023 is er een nieuwe geldverstrekker, Vitru, die daar op inspeelt en vastgoedbeleggers stimuleert hun pand optimaal te verduurzamen in ruil voor rentevoordeel op je financiering.

In deze blog:

Vitru beloont goed verhuurderschap en duurzaamheid

Vitru is een nieuw financieringslabel, geïnitieerd door Rabobank, dat vastgoedbeleggers beloont bij goed verhuurderschap en duurzaamheid. Daarin onderscheidt Vitru zich van andere aanbieders en wordt goed gedrag gestimuleerd. Hoe beter je energielabel, hoe lager je rente. Dat is de belofte die Vitru doet aan vastgoedbeleggers. CEO Anoek de Haas: “Als enige partij in de markt hanteren we die stelregel. Bij een pand met label C of beter kunnen we direct financieren. Bij minder goede labels financieren we in combinatie met een bouwdepot om verduurzaming mogelijk te maken. En ga je tijdens de looptijd van de financiering nog verder verduurzamen, bijvoorbeeld bij een huurderswissel, dan kun je het nieuwe energielabel bij ons aanleveren om de rente te ontvangen die daarbij hoort.”

Goed verhuurderschap als basis voor voorwaarden

Naast duurzaamheid is goed verhuurderschap een belangrijke pijler voor Vitru. “We hebben de Wet goed verhuurderschap als basis gehanteerd voor onze voorwaarden, zoals onder andere goed onderhoud van het pand, een huurprijs die in lijn ligt met de markthuur en een standaard model huurcontract waarin ook de belangen van huurders worden meegenomen. Als je je aan alle voorwaarden houdt, ontvang je 20 basispunten extra rentekorting. Zo proberen we goed gedrag te belonen en vastgoedbeleggers te stimuleren de volgende stap te zetten”, legt De Haas uit.

Persoonlijk contact en korte doorlooptijd

Vitru verstrekt financieringen vanaf 100.000 euro tot 3 miljoen, uitsluitend via intermediairs. Ze hanteren een erg korte doorlooptijd. Vitru bestaat uit een jong dynamisch team dat heel toegankelijk is. We hebben allebei hetzelfde doel: de beste oplossing voor de klant. Vooraf overleggen, kan altijd. Dit om achteraf niet voor verrassingen te staan. Niets zo vervelend voor een klant als later blijkt dat zijn aanvraag niet binnen de uitgangspunten van Vitru past. We hanteren altijd één contactpersoon per financieringsaanvraag om het persoonlijke contact te houden én te versterken.

Gezamenlijke ambitie voor de buy to let markt

Zowel MKB Finanz als Vitru hebben als doelstelling om de buy-to-let markt verder te voorzien van financieringen voor beleggers die zich op lange termijn aan hun vastgoed willen verbinden. Door het belonen van goed verhuurderschap en duurzaamheid is de ambitie om bij te dragen aan een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. We kijken ernaar uit om samen impact te maken op deze markt en veel vastgoedinvesteerders verder te helpen met de financieringsoplossingen van Vitru.

Focus op ondernemers

MKB Finanz en Vitru richten zich met hun aanbod specifiek op ondernemers die willen investeren in vastgoed. Ondernemers zijn vaak op zoek naar slimme en duurzame manieren om hun vermogen te laten groeien. Door te beleggen in vastgoed met een goed energielabel en door goed verhuurderschap te tonen, kunnen ondernemers niet alleen hun rendement optimaliseren, maar ook bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Met de expertise van MKB Finanz op het gebied van financieringen voor vastgoedbeleggers en de innovatieve aanpak van Vitru, hebben ondernemers een sterk team aan hun zijde om hun vastgoedambities te verwezenlijken. Of je nu een starter bent op de vastgoedmarkt of een ervaren belegger, MKB Finanz en Vitru bieden oplossingen op maat.

Persoonlijk advies

De samenwerking tussen MKB Finanz en Vitru biedt ondernemers unieke kansen om te investeren in duurzaam vastgoed en daarbij beloond te worden voor goed verhuurderschap. Met persoonlijk advies, scherpe rentetarieven en een snelle doorlooptijd, maken wij de weg vrij voor toekomstbestendige vastgoedinvesteringen. Ondernemers die willen bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd hun vermogen willen laten groeien, hebben met MKB Finanz en Vitru een sterk team aan hun zijde.

Ben je een vastgoedinvesteerder en wil je meer weten over de mogelijkheden voor duurzame vastgoedfinancieringen? Neem dan vrijblijvend contact op met MKB Finanz. Wij helpen jou graag op weg naar een toekomstbestendige vastgoedportefeuille.

Adviesgesprek

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl