MKB Finanz Veenendaal

Succesverhaal: Aankoop bedrijfspand timmerfabriek

×
Ga terug naar het overzicht

Succesverhaal: Aankoop bedrijfspand timmerfabriek

Timmerfabriek De Grebbe uit Rhenen fabriceert houten gevelelementen en exclusief timmerwerk. Dat doen ze al sinds 1923. De onderneming is in handen van Johan en Herbert. Zij zijn de 2de generatie van het familiebedrijf. De heer Van de Zandschulp, de vader van beide huidige eigenaren, is ooit gestart als medewerker en heeft daarna de timmerfabriek overgenomen. De timmerfabriek kent een rijke historie en dit jaar zal dan ook het 100 jarige bestaan gevierd worden. Timmerfabriek De Grebbe is één van de oudste ondernemingen van Rhenen.

De timmerfabriek groeit

Binnen De Grebbe zijn alle vakspecialisten vertegenwoordigd. De productie wordt uitgevoerd door gecertificeerde medewerkers en moderne machines. De Grebbe is een ambachtelijk bedrijf, maar wel uitgerust met een modern en goed uitgerust machinepark. Elke fase in het productie proces wordt uitgevoerd en bewaakt door vakmensen met specifieke kennis. De productie is KOMO en FSC gecertificeerd.

Industrieterrein Remmerden

Timmerfabriek de Grebbe is gevestigd op het Industrieterrein Remmerden. Eind 2022 kwam het pand van de buren in de verkoop. In opvolging van het spreekwoord ‘de grond van de buren komt maar één keer te koop’ heeft De Grebbe een bod uitgebracht. Dit resulteerde uiteindelijk in de aankoop van de Remmerden 19F te Rhenen. Een bedrijfsruimte met representatieve kantoorruimte ter grootte van ca. 2.800 m² bedrijfsruimte en ca. 230 m² kantoorruimte. Familiebedrijven kennen een typische levenscyclus. De eerste generatie bouwt iets op. De tweede bouwt dat uit. Zo ook bij De Grebbe. Op deze locatie gaan ze de onderneming verder laten groeien.

Snel handelen bij aankoop bedrijfspand

Het aanbod van courante bedrijfspanden is schaars. En helemaal als het om een naastgelegen bedrijfspand gaat. Op een krappe markt, moet je snel schakelen. Daarbij kwam dat het algemene tarief voor de overdrachtsbelasting per 1 januari 2023 omhoog ging van 8% naar 10,4%. Helaas was de huisbank slecht bereikbaar. Door de vele wisselingen van contactpersonen was het gevoel van ondernemers ook weg bij deze financier. Door ondernemers werd er contact opgenomen met MKB Finanz. Het contact was snel gelegd. Binnen 24 uur zaten we met elkaar om de tafel. Direct hebben wij aan de strakke tijdslijnen ons commitment afgegeven. Dat konden we doen omdat ondernemers hun zaken goed op orde hadden en goed gedocumenteerd waren. Binnen 24 uur wisten de ondernemers waar ze aan toe waren en hoe het verdere plan van aanpak eruit zag.

Financieringsscan zonder stapels papierwerk

Ondernemers willen snel duidelijkheid over de zakelijke financiering. Dat is de reden dat we de MKB Finanz methode® hebben ontwikkeld. Door deze uitgebreide scan konden we direct inzicht geven in de haalbaarheid en de mogelijkheden voor een zakelijke financiering. Zo’n scan gaat veel verder dan een standaard tool die een aantal financiers online gebruiken. Een standaard tool is efficiënt voor de financier, omdat ze zo minder accountmanagers in het veld nodig hebben. Echter, de uitkomst is nog hoogst onzeker en op basis hiervan is het niet verstandig een groot financieel besluit te nemen. Johan en Herbert verdienen een dik compliment want op enkele stukken na was alle financiële informatie voorhanden. Uit de scan bleek een positieve financierbaarheid.

De beste hypotheek via ons netwerk

Het was zaak om spoedig een akkoord van de beste financier te krijgen. Tussen Kerst en Oud & Nieuw moest de leverings- en hypotheekakte gepasseerd worden. Een potloodafspraak bij de notaris was achter de schermen al gemaakt vanwege de eindejaar drukte. Veel banken werken in de vakantieperiode met een halve bezetting, waardoor de doorlooptijd in dagen langer is dan gebruikelijk. Na ontvangst van het taxatierapport (let op: financiers werken vaak met een shortlist) konden we een complete financieringsaanvraag indienen. De aanvraag bestaat uit o.a. een financiële en niet-financiële analyse. We hebben het financieringsmemorandum bij verschillende financiers ingediend. Van alle traditionele banken ontvingen wij een vrijblijvende offerte. Met de voorkeursfinancier is een kennismakingsafspraak ingepland. Zowel de offerte als het gesprek gaf invulling aan de wensen en behoeften van de ondernemers. De definitieve offerte volgde binnen een aantal werkdagen. Na ondertekening hebben we samen met de bank gezorgd voor het snel aanleveren van de hypotheekstukken bij de notaris.

Positieve aanbeveling is goud waard

Een belangrijk resultaat is dat de aankoop van het bedrijfspand is gerealiseerd binnen de gestelde termijn. Alle harde deadlines zijn ruimschoots gehaald en het bedrijfspand is nog voor einde van het jaar van eigenaar gewisseld bij de notaris. Het financieringsproces is efficiënt en soepel verlopen. De definitieve offerte van de bank bevestigd de eerdere uitkomst van de financieringsscan. Alle belangrijke experts zoals de accountant, de taxateur, de bank en de notaris hebben onder regie van MKB Finanz perfect samengewerkt. De financiering is uitgeboekt en de ondernemers houden MKB Finanz als eerste aanspreekpunt.

Heerlijk om weer één vast aanspreekpunt te hebben. Toegang hebben tot alle financiers, incl. onze huisbank, via een vast contact bij MKB Finanz. Krijn heeft ons bijzonder goed geholpen. Zijn goede contacten bij de verschillende financiers is voor ons zeer waardevol gebleken. Bepaalde zaken waren nu ineens wel mogelijk. Binnen 1 dag weten waar je aan toe bent geeft rust en vertrouwen. We zijn door Krijn en collega’s fantastisch door het hele proces heen geloodst en hebben met mooi resultaat het naastgelegen bedrijfspand kunnen aankopen.

Johan en Herbert van de Zandschulp

Toegevoegde waarde tussenpersoon

Een tussenpersoon of financieel adviseur kan in het digitale tijdperk veel toegevoegde waarde bieden. De wereld om ons heen draait steeds sneller. Veel zaken die vroeger simpel waren (‘vroeger was alles beter’) zijn tegenwoordig een stuk ingewikkelder geworden. Een goede onafhankelijke tussenpersoon kent de markt en weet wat er te koop is. Het maken van de koppeling tussen de klantwensen en het hierop afstemmen van het juiste product is specialistisch werk. MKB Finanz blijft ook in de relatie met Timmerfabriek de Grebbe als adviseur met specialistische financieringskennis persoonlijk betrokken. Bij toekomstige vraagstukken, ook niet zakelijk vastgoed gerelateerd, kunnen wij opnieuw onze expertise en netwerk inzetten. Denk aan uitbreiding van werkkapitaal, investeringen in bedrijfsmiddelen, een bedrijfsovername of een privé woonhuishypotheek. Net zoals we dat vroeger zelf bij de bank deden. Maar nu onafhankelijk.

Maak een afspraak

Wil je graag advies over jouw situatie? We staan je graag te woord.
Binnen 24 uur een afspraak! 
Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl