MKB Finanz Veenendaal

Succesverhaal: Financiering bedrijfsunit voor opslag

×
Ga terug naar het overzicht

Succesverhaal: Tachyon Group

Innovatieve bedrijven blijven vaak onzichtbaar. Elke week ontdekken wij nieuwe parels van bedrijven binnen onze provincie. Eén van de verborgen parels is Tachyon Engineering uit Eemnes.
Ken jij Tachyon al?

Tachyon Group

Tachyon Engineering is een ingenieursbureau met een focus op high end (voertuig)engineering, met een specialisatie in turbocompressorsystemen. De klanten zijn laagvolume aandrijflijn- en voertuigfabrikanten en ingenieursbureaus. Het bedrijf maakt deel uit van de Tachyon Group, samen met Tachyon Motorsport en Hydrotest Systems.

BMW Alpine

Tachyon Engineering is opgericht in 2010 en is een spin-off van Tachyon Motorsport. Ze zijn zeer ervaren met kleine OEM (Original Equipment Manufacturer) -toepassingen en heeft een langdurige relatie met o.a. de merkleveranciers Mitsubishi en BMW. Bij OEM toepassingen is niets standaard en hier biedt de flexibiliteit en oplossingsgerichtheid van Tachyon de oplossing. Neem bijvoorbeeld Alpina. Alpina kennen we als bouwer van de betere BMW’s. Om zijn zescilinders het vermaarde koppelrijke karakter te geven, gebruikt Alpina turbo’s uit Nederland, om precies te zijn die van Tachyon Engineering. Tachyon Engineering levert geen kant-en-klare turbo’s van de plank, het is maatwerk met ontwerp- en ontwikkelingstrajecten die al snel twee tot drie jaar duren. Voor Alpina werkt het bedrijf nu al aan de auto’s van 2026.

Nieuw bedrijfspand

Vanwege de groei van Tachyon Group was eigenaar Maarten Buitenhuis op zoek naar een nieuw onderkomen voor zijn activiteiten. Ze groeiden letterlijk uit hun jasje op de oude locatie in Soest. Maarten zijn oog viel op een kavel op het nieuwe bedrijventerrein ‘Zuidpolder’ te Eemnes. Maarten nam een optie op de kavel en ging naar zijn huisbank. Helaas ontstond er in het eerste gesprek niet het juiste gevoel. Het gevoel dat overheerste was vooral het denken in problemen in plaats van oplossingen. Al snel kwam Maarten er achter dat het beter is om het financieringstraject uit te besteden. Het verzorgen van deze financieringen is altijd maatwerk. En het overzien van zo’n financieringsproces en het nemen van de juiste stappen om te komen tot een goede financieringsaanvraag is lastig.

Financiering als motor van de onderneming  

Na een eerste afspraak met MKB Finanz was het gevoel goed. Waarom zou je als ondernemer kiezen voor alleen een offerte van je huisbank? De aankoop van de kavel en het realiseren van een nieuwbouw bedrijfspand is te belangrijk om op één paard te wedden. Gedurende het financieringsproces werd al snel duidelijk dat elke financier door een andere bril naar het financieringsverzoek keek. Verschillende beleidsuitgangspunten en financieringsvoorwaarden passeerden de revue. Gelukkig filterde de mannen van MKB Finanz de vele terugkerende vragen en vielen mij alleen lastig daar waar nodig. Het vinden van een passende financiering vraagt om een goede voorbereiding. Met de juiste informatie en begeleiding maak je betere keuzes en weet je vooraf wat je allemaal kunt verwachten.

Gelukt

Het resultaat mag er zijn en wij zijn daar erg trots op als Tachyon. Gedurende de nieuwbouw van een pand komt er veel op je pad. Daarbij is het rustgevend dat alles betreft de financiering door MKB Finanz opgepakt wordt. Dit maakt dat ik mijn focus op mijn onderneming kon houden. En ze hebben niet alleen financieringskennis. Ze attendeerden ook op het BREEAM-certificaat en de duurzaamheidskorting die hiermee verkregen kon worden. Wil je als ondernemer maximaal ontzorgd en begeleid worden door echte financiële kenners? Schakel dan MKB Finanz in!

Gedurende het proces kwam naar voren dat elke financier met zijn eigen visie keek naar mijn verzoek. Allemaal met eigen voorwaarden en aanvullende vragen. Gelukkig filterde de mannen van MKB Finanz vele terugkerende vragen en vielen mij alleen lastig waar nodig.

Vastgoed financiering

Tachyon Group was gehuisvest in Soest. Echter vanwege de aanhoudende groei waren wij opzoek naar een nieuwe locatie. De kans deed zich voor om in Eemnes een nieuwbouwpand te realiseren. Hiervoor was een stukje financiering nodig waarover ik meerdere keren met mijn huisbank heb gesproken. Zodra het concreet zou worden zou ik met mijn huisbank het financieringstraject oppakken.

In mijn netwerk sprak ik met een bevriende accountant over mijn plannen. Zij attendeerde mij op het veranderende financieringslandschap met alle voordelen en nadelen. Zelf ervaarde ik wel dat het bij de huisbank onrustig was en de persoon waar eerder gespreken mee waren gevoerd niet meer mijn contactpersoon was. De combinatie van bovenstaande maakte dat ik geïntroduceerd werd bij de mannen van MKB Finanz. Na een eerste afspraak was het gevoel goed en zag ik de toegevoegde waarde. Waarom zou je als ondernemer kiezen voor alleen een offerte van je huisbank? Hoe weet ik of die daadwerkelijk de beste deal voor mij hebben? Gedurende het proces kwam naar voren dat elke financier met zijn eigen visie keek naar mijn verzoek. Allemaal met eigen voorwaarden en aanvullende vragen. Gelukkig filterde de mannen van MKB Finanz vele terugkerende vragen en vielen mij alleen lastig waar nodig.

Uiteindelijk hebben we de financiering rond gekregen en zijn wij inmiddels ons pand aan het afbouwen. Het resultaat mag er zijn en wij zijn daar erg trots op als Tachyon. Gedurende de nieuwbouw van een pand komt er veel op je pad. Daarbij is het rustgevend dat alles betreft de financiering door MKB Finanz opgepakt wordt. Dit maakt dat ik mijn focus op mijn onderneming kon houden. Wil je als ondernemer maximaal ontzorgd en begeleid worden door echte financiële kenners. Schakel dan MKB Finanz in!

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl