MKB Finanz Veenendaal

Succesverhaal: Financiering bedrijfswoning en opslag

×
Ga terug naar het overzicht

Groei, Ruimte en MKB Finanz: De Perfecte Match

Het party en catering seizoen is weer losgebarsten. Dit zijn altijd zeer drukke tijden. Naast catering service kunnen klanten tegenwoordig bij Smorre ook terecht voor partyverhuur service. Tijdens de Corona periode hebben zij extra geïnvesteerd in servies, glaswerk, bestek, meubilair, keukenapparatuur en partytenten. En als je groeit dan heb je meer ruimte nodig. Zowel financiële ruimte als ook fysieke ruimte voor opslag en kantoor. En als je wonen en werken graag wilt combineren, dan levert dat soms een uitdagende financieringsaanvraag op. Maar ook voor het financieren van bedrijfswoningen ben je als ondernemer bij MKB Finanz aan het goede adres. Wij houden van dit soort vraagstukken.

Dertig jaar Smorre Catering

De naam “Smorre” bestaat al 25 jaar in Bussum. Wim Hagen is actief in horeca, catering en verhuur. Al 25 jaar is Smorre in de regio het aanspreekpunt voor alle feesten en partijen. Of het nu gaat om 10 personen of 500 personen. Zij regelen het voor jou aan huis, op het bedrijf of op locatie in Gooi en Omstreken. In Bussum (Botweg) groeit Smorre uit haar jasje. Dus een uitbreiding met een tweede bedrijfslocatie in Nederhorst den Berg past helemaal in dit plaatje. Zo kunnen Wim en collega’s vanuit Bussum regio ’t Gooi blijven bedienen. En vanuit Nederhorst den Berg de regio Wijdemeren.

Bedrijfswoning met bedrijfsruimte

Wim was op zoek naar een plek waar hij wonen en werken kon combineren. Na een lange zoektocht heeft hij de ideale woning met bedrijfsruimte gevonden. De woning met aangrenzende bedrijfsruimte is gelegen op bedrijfsterrein Nieuw Walden in Nederhorst den Berg. Een woning met bedrijfsbestemming. Een bestemming die in het bestemmingsplan wordt aangeduid met een paarse kleur. Vaak is het een woning op een bedrijven- of industrieterrein. De bedrijfswoning zelf wijkt niet veel af van een ‘normale woning’. Het gaat echter vaak om de omgeving. Meestal ligt bij een bedrijfswoning ook een grote loods of ander bedrijfspand. Dat is in Nederhorst ook het geval.

Financiering van een woning met bedrijfsbestemming is lastig

De bestemming is waar het probleem zit. Een woning met bedrijfsbestemming willen banken vaak niet of slechts deels financieren. Maar waarom niet? Door de bedrijfsbestemming wordt de woning aangemerkt als bedrijfswoning. Een bedrijfswoning kan alleen verkocht worden aan ondernemers. Dat maakt verkopen in de regel minder makkelijk. De woning is hierdoor minder courant en dat brengt voor een hypotheekverstrekker risico’s met zich mee. Wat een hypotheek voor de bedrijfswoning lastig maakt. Een bank wil zekerheid en een pand met minder waarde draagt daar niet aan bij. Daarnaast spelen ook andere risico’s een rol. Ook maken hypotheekverstrekkers onderscheidt tussen het financieren in privé en zakelijk. Dat heeft Wim gemerkt. Ook onze ervaring is dat de financiering van woon-werk locaties anders verloopt dan een ‘normale’ hypotheekaanvraag. Om deze financieringspuzzel goed te leggen, heeft Wim onze hulp ingeschakeld.

Maatwerk

Iedere situatie is anders en vereist maatwerk. Financieel advies is maatwerk. Maar maatwerk is binnen de financiële dienstverlening een schaars goed geworden. Uit onderzoek blijkt dat de mate waarin hypotheekadviseurs en hypotheekverstrekkers maatwerk toepassen onderling sterk verschilt. In de keuze om wel of geen maatwerk aan te bieden spelen overwegingen ten aanzien van risicobereidheid, standaardisering van hypotheekprocessen en funding een rol. Op de websites van de verschillende financiers is niet altijd even duidelijk of zij bedrijfswoningen financieren. Dat heeft Wim in zijn zoektocht naar een financiering ook ervaren.

Dromen realiseren

Voor combinatietrajecten is MKB Finanz een geschikte partij omdat wij alles onder één dak hebben. Wij werken in een dealteam nauw samen met bijvoorbeeld de accountant, taxateur, hypotheekadviseur en de zakelijke financieringsadviseur. We stemmen alles goed af zodat we de ondernemer goed kunnen adviseren over zowel de zakelijke financiering als de particuliere woonhuisfinanciering in één gesprek.

De aankoop van de woning met aangrenzende bedrijfsruimte is met een gecombineerde hypotheek succesvol gerealiseerd. De bedrijfsruimte wordt zakelijk gebruik. Hiervoor is door de financier een zakelijke hypotheek verstrekt. De bedrijfswoning wordt privé als woning gebruikt. Hiervoor is door de financier een particuliere hypotheek verstrekt. En het restant is gefinancierd uit eigen middelen (verkregen uit de overwaarde verkochte woning). De rente op de zakelijke financiering is hoger dan bij de particuliere financiering. We hebben zoveel als mogelijk was via de particuliere hypotheek gefinancierd. Daarnaast is het gebruikelijk om een zakelijke financiering in 20 jaar af te lossen. In privé ben je verplicht om de lening binnen 30 jaar af te lossen. Wim heeft optimaal kunnen profiteren van een sterk
gecombineerd tarief.

Jouw hypotheek samen met ons afsluiten

Onbezorgd woongenot staat of valt bij een hypotheek die aansluit op jouw situatie en toekomstplannen. Benieuwd wat er in jouw situatie mogelijk is? Wij vertellen het graag tijdens een vrijblijvend hypotheekgesprek. De adviseurs van MKB Finanz en MKB Hypotheken staan voor je klaar. Samen brengen we jouw droomhuis dichterbij. Ben jij op zoek naar de meest voordelige hypotheek voor een woning met zakelijke bestemming? Wij helpen je zowel met de aanvraag voor een privé als zakelijke hypotheek. Alle financieringen voor ondernemers onder 1 dak. Wel zo handig. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl