MKB Finanz Veenendaal

Succesverhaal: Financiering overname en vastgoed

×
Ga terug naar het overzicht

Succesverhaal: Viks vloeren V.O.F.

Wijnand Methorst en Sonja Guitoneau hebben wij geholpen bij de overname van Viks Vloeren. Dé specialist op het gebied van houten vloeren. Niet alleen de exploitatie is overgenomen. Ook het vastgoed. In de financieringsopzet hebben we gekozen voor verschillende lening delen met verschillende looptijden.

De rentevast periode van één lening deel zou komend boekjaar aflopen. De werkwijze van deze financier is om 3 maanden voorafgaand aan de rentevast periode een vooraankondiging te sturen. En 1 maand voor de expiratie een nieuw rentevoorstel te doen. Sinds onze bemiddeling van de financiering voor de overname is er jaarlijks contact: de Financiële APK. De accountant en klant hebben de afspraak gemaakt dat het opstellen en deponeren van de jaarcijfers in de zomerperiode gebeurd. Echter, dat zou dit jaar niet goed uitkomen vanwege het eindigen van de rentevast periode. De cijfers moeten dit jaar eerder in definitieve vorm beschikbaar zijn. Op basis van een snelle berekening zou de risico opslag met de actuele cijfers lager zijn. Lees: goedkoper voor de onderneming.

Na de overname hebben de ondernemers erg goed gepresteerd. Nog beter dan de afgegeven prognose en veel beter dan de historische cijfers van de vorige eigenaar. Dus het is in het belang van de klant dat de financier met een nieuwe, geactualiseerde riskrating de rente opslag voor de nieuwe rentevast periode gaat berekenen. De eerdere risico opslag is gebaseerd op historische cijfers van de oud eigenaar en een prognose voor het eerste jaar van de nieuwe eigenaren. Het renteverlengingsproces is een grotendeels geautomatiseerd proces. En dat blijkt. De klant ontvangt een nieuw rentevoorstel op basis van een oude riskrating. Namens de klant hebben wij met de financier contact opgenomen. We hadden ons huiswerk al klaar. De actuele jaarcijfers en onze toelichting hebben we gedeeld. Een hertaxatie van het onderpand was niet interessant om te doen. Door onze actieve bemoeienis heeft klant binnen een aantal werkdagen een aangepast rentevoorstel ontvangen. De rente in dit voorstel lag 0,3% lager. Dat is snel verdiend.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl