MKB Finanz Veenendaal

Succesverhaal: Financiering voorraad

×
Ga terug naar het overzicht

Blik Sensing: Innovatieve Financiering voor Grondwater Monitoring

Blik Sensing uit Maarssen is gespecialiseerd in automatisch meten van grondwaterstanden en deze 24/7 beschikbaar te maken. Dit doen zij door gebruik te maken van de modernste technieken. Vanuit het Waterinnovatiefonds ontvangt Blik Sensing financiering voor het aanbieden van (grond)water-monitoring-data als een dienst die voorheen als product in de markt werd gezet.

Blik Sensing logo

Achtergrond Blik Sensing

Mijn naam is Daniël Heimans. Ik ben één van de 4 oprichters van Blik Sensing uit Maarssen. Blik is sinds 2017 actief op de markt van grondwatermonitoring en heeft na een ontwikkelperiode met pilots sinds 2020 meerdere grondwatermeetnetten voor gemeenten onder beheer. Met onze oplossingen is het mogelijk om real-time inzicht te krijgen in de grondwaterstand in heel Nederland. Blik Sensing is snel gegroeid en meet nu op meer dan 1.000 locaties de grondwaterstanden. Met eigen middelen is het slimme dashboard gerealiseerd en de apparatuur geproduceerd. Er is veel behoefte mede vanwege de aangepaste wettelijke kaders (Omgevingswet). De Omgevingswet vraagt vergaande digitalisering van de uitvoerende instanties. Voor de volgende fase was er behoefte aan groeikapitaal. Via het netwerk zijn we in contact gekomen met MKB Finanz. 

“Erg waardevol onderdeel van onze samenwerking is dat ik van je heb geleerd niet alleen naar de huidige financiering te kijken. Maar ook naar de toekomstige financieringsbehoefte. En om daar een compleet businessplan op te schrijven. Denk aan zaken als hoe ga je met je zekerheden om en die strategisch weggeven. Niet te veel zodat je nog ruimte hebt voor de volgende ronde(s) financiering. Daarnaast was het voor mij driedubbel duidelijk dat ik blij was met je in zee gegaan te zijn toen we eenmaal met het Groenfonds gingen praten. Waarbij jij de taal van de financiers feilloos bleek te spreken. Dat gesprek was daardoor zo veel makkelijker! Heeft mij een boel tijd maar ook zorgen gescheeld”

Daniël Heimans

Goede voorbereiding is het halve werk

Direct tijdens het persoonlijk kennismakingsgesprek met Quido werd ons duidelijk wat de toegevoegde waarde van MKB Finanz zou kunnen zijn. Het schrijven van een financieringsaanvraag en het onderzoeken van de financieringsmogelijkheden is niet onze dagelijkse bezigheid. Vanwege de snelle groei hadden we de afgelopen periode iets minder aandacht besteed aan de interne organisatie. En dan specifiek op het gebied van de financiële informatie. Het is erg prettig om door een financiële bril van de expert naar de interne organisatie te kijken. Er kwamen een aantal punten uit de analyse waarmee we aan de slag moesten voordat de financiering aangevraagd kon worden. We zijn aan de slag gegaan met het laten opstellen van de definitieve jaarcijfers 2021. Ook de gerealiseerde maandcijfers 2022 hebben we bijgewerkt. Op basis hiervan, de getekende contracten en de aanbestedingstrajecten hebben we een goed onderbouwde financiële prognose 2022 en 2023 gemaakt.

Niet alleen de ontwikkeling van onze exploitatie, maar ook de ontwikkeling van onze liquiditeit per maand hebben we inzichtelijk gemaakt. Ondanks dat dit tijd heeft gekost, is niet alleen het einddoel (het verkrijgen van de financiering) maar ook de reis ernaartoe (stappenplan) erg waardevol en leerzaam. Ook onze accountant heeft een goede inhoudelijke bijdrage geleverd. We hebben in overleg met de accountant hun nieuwe, gewijzigde rol besproken. We willen zeer kort op de bal spelen. Door het goed inrichten van ons nieuwe online boekhoudprogramma en modules kunnen we dit realiseren. Zo blijft er meer tijd over om op basis van actuele data met verschillende experts te sparren.

Water Innovatie Fonds

De groeifinanciering die Blik Sensing voor de volgende fase nodig heeft, is verstrekt door het Waterinnovatiefonds. Het Hoogheemraadschap en Nationaal Groenfonds hebben het initiatief genomen voor het Waterinnovatiefonds. Met dit Waterinnovatiefonds willen beide partijen innovatieve projecten in de watersector stimuleren. En laat de innovatie van Blik nu net binnen het uitvoeringsreglement vallen. We hebben ons complete financieringsplan niet alleen schriftelijk ingediend. We hebben ook een pitch gegeven. Het Groenfonds heeft ons zelfs gecomplimenteerd met de kwaliteit en volledigheid van het financieringsplan. Er waren dan ook zeer weinig aanvullende vragen vanuit zowel de beoordelingscommissie als de kredietcommissie.

Waterinnovatiefonds

Blik is een game changer in een traditionele markt. Sinds de start heeft Blik bewezen dat ze in staat is om met succes een nieuw product op de markt te brengen. Op eigen kracht en met beperkte externe financiële middelen zijn we gegroeid naar een goed omzetniveau. De basis is hiermee gelegd om op een stabiele manier verder te groeien en de volgende fase in te gaan. Een belangrijke tender is gewonnen en de ISO certificering als onderdeel van deze fase om de interne organisatie verder te verbeteren is verkregen. Op deze manier wordt Blik een nog aantrekkelijkere partner voor o.a. de overheden.  

Maak een afspraak

Wil je graag advies over jouw situatie? We staan je graag te woord.
Binnen 24 uur een afspraak! 


Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl