Succesverhaal: Verruiming werkkapitaal schoonmaakbedrijf

×
Ga terug naar het overzicht

Succesverhaal: JT Glazenwasserij en Schoonmaakdiensten

In 2008 is ondernemer Elroy Trommelen zijn onderneming JT gestart. Met een tweedehands auto en gebruikte ladders. Het bedrijf moest vanaf de grond opgebouwd worden. En dat is in de jaren goed gelukt. En nu is het tijd voor de volgende fase. Ken jij JT, het schoonmaakbedrijf uit Veenendaal al?

JT Glazenwasserij en Schoonmaakdiensten

Met ruim 14 jaar ervaring in schoonmaken, expertise en specialisme staat JT garant voor uitmuntend schoonmaakwerk. Klanten zijn hun naam gaan onthouden en overal in de regio zien we ze voorbij komen. Het team bestaat inmiddels uit 4 glazenwassers en meer dan 30 schoonmakers. Ze bieden een uitgebreid dienstenpakket aan van glasbewassing (ook osmose), schoonmaakwerk, vloeronderhoud tot glasrenovatie. Zowel voor particulieren als de zakelijke markt.

Aanhoudende groei

Vanwege de aanhoudende groei van de onderneming ontstond er ook meer behoefte aan werkkapitaal. Zoals bij veel ondernemingen zorgt de groei van de onderneming ook voor spanning op de liquiditeit. Iets met de kosten gaan voor de baat uit. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden in de hoogte van het werkkapitaal. Werkkapitaal en het businessmodel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elroy is hierover met Krijn van MKB Finanz in gesprek gegaan. Wanneer je bedrijf groeit is het belangrijk om het werkkapitaal zo goed mogelijk te benutten.

Financiering

In de situatie van JT was het verstandig om extra werkkapitaal aan te trekken om de verdere groei van de onderneming niet te remmen. Elroy wist in zijn eigen bewoordingen goed aan te geven wat hij denkt nodig te hebben.

Op basis van het groeiplan en enkele berekeningen hebben we inzichtelijk gemaakt hoeveel financiële speelruimte JT op dit moment heeft en wat voor de toekomst een passende kredietbehoefte is. Binnen ons netwerk is gezocht naar de financieringspartner met het beste voorstel voor JT. In dit geval was het niet de huisbank. We hebben gekozen voor een zakelijke financiering buiten de bank om. Overstappen van bank is niet nodig. En JT is niet afhankelijk van één specifieke bank. Er zijn diverse specialistische partijen die een werkkapitaalfinanciering goed kunnen inschatten. Hierdoor zijn er veel betere financieringen mogelijk. Niet alleen een lagere rente, maar ook betere voorwaarden.

Ambitie

Voor de groeiambitie heeft JT Glazenwasserij en Schoonmaakdiensten binnen een week de beschikking gekregen over een passende werkkapitaalfaciliteit. Elroy kan zich weer richten op de corebusiness en de groei en bloei van zijn onderneming. Ook MKB Finanz kijkt terug op een goede en mooie samenwerking. En uiteraard hopen we JT in de toekomst opnieuw van dienst mogen zijn. Want naast werkkapitaal financieren wij ook bedrijfspanden, bedrijfsmiddelen, overnames en privéwoningen. We danken Elroy voor de review. Daar zijn we trots op!


“Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering.
Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service”
Elroy Trommelen

Maak een afspraak

Wil je graag advies over jouw situatie? We staan je graag te woord.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl