MKB Finanz Veenendaal

Succesverhaal Volkswagen Kever Centrum Midden Nederland

×
Ga terug naar het overzicht

Het Groeiverhaal van Volkswagen Kever Centrum

In ons vak leren we veel verschillende ondernemers en hun onderneming kennen. We mogen dan ‘een kijkje in de keuken nemen’. Of in dit geval bij het Kevercentrum ‘een kijkje onder de motorkap’. We kennen al veel ondernemers uit de regio. Maar soms komen we op onontdekte plekjes. Voor ons was zo’n verborgen parel Volkswagen Kever Centrum uit Kortenhoef. Joost is de eigenaar van dit bedrijf. Door de aandacht voor de klant en het vakmanschap groeit hij goed door. Maar als je wilt blijven groeien, is het belangrijk dat je ook onder de motorkap van je bedrijf alles op orde hebt. De motor van het Kevercentrum draait soepel en zonder te haperen of te stotteren. Dus is het bedrijf klaar voor de volgende stap. De aankoop van de Cannenburgerweg 2A & B, ’s-Graveland.

Liefde op wielen

Van de Volkswagen Kever zijn in totaal 21.529.464 exemplaren gebouwd. Het is daarmee de op één na best verkochte wagen ter wereld. Joost, de eigenaar van Kevercentrum Midden Nederland in Kortenhoef, verdient er nog elke dag zijn brood mee. Vanaf de start in 2002 is de klantenkring alleen maar gegroeid. Ze verkopen ook onderdelen. Van gereviseerde motor tot spatbord. De klanten kunnen vrijwel elk gewenst onderdeel kopen. Het is zo dat je voor een Kever nog alles nieuw kunt krijgen. Je zou bij wijze van spreken een nieuwe Kever kunnen bouwen uit alle losse onderdelen.

Bekende Volkswagens

Wie kent Herbie niet? Herbie is een Volkswagen Kever uit 1963. Een personage dat voorkomt in verschillende Disney-films. Hij heeft een eigen geest en kan zelf rijden. Met het startnummer 53, de rood-wit-blauwe streep en de gebroken witte kleur is Herbie niet alleen de bekendste Volkswagen, maar ook een van de bekendste filmauto’s ooit. Helaas heeft Joost dé Herbie nooit in zijn collectie gehad. Maar Joost heeft andere bijzondere klanten. Zo is het blauwe Boer Zoekt Vrouwbusje bij hem gekocht. Dat is een Volkswagen T2A uit 1970. Joost heeft deze auto uit Californië geïmporteerd van de eerste eigenaar. Ook de Kever van Willem Wever komt bij het Kevercentrum vandaan. Dit soort bijzondere oldtimers verdienen een goed dak boven hun hoofd waar het droog en warm is.

Onder de motorkap van Volkswagen Kever Centrum

Het Kevercentrum is gevestigd op de Koninginneweg in Kortenhoef. Een mooie locatie met een werkplaats en showroom. De vaste klanten komen hier graag voor de altijd vriendelijke ontvangst, ontzettend goede service en professionele vakmensen. Dus onder de eigen motorkap zit het wel goed. Joost heeft het samen met zijn mensen goed voor elkaar. Aan trouwe klanten geen gebrek. En elk jaar worden dat er steeds meer. Vanwege de groei was Joost op zoek naar extra ruimte voor opslag onderdelen en de stalling van restauratie Kevers. Een geschikt bedrijfspand kwam op nog geen kilometer afstand op de Cannenburgerweg beschikbaar. Een goede investering. Ook als een appeltje voor de dorst. Als ondernemer bouw je niets op via een werkgever. Je moet voor je eigen pensioen zorgen. Het investeren in stenen kan een interessante manier zijn om aanvullend pensioen op te bouwen. Eerst door de stenen zelf te gebruiken voor de verdere bedrijfsgroei. Later om uit de investering in stenen een huurrendement te behalen.

Geef ruimte waar nodig en gas waar mogelijk

De samenwerking met Joost en de ondersteuning van Hilbrink Accountants was erg prettig. Joost wist precies wat zijn financieringswensen waren. In een persoonlijk gesprek zijn de uitgangspunten en randvoorwaarden besproken. Joost gaf ons het vertrouwen en de ruimte om de beste financiering in de markt te realiseren. Om een financieringsaanvraag bij een bank soepel en voorspoedig te laten verlopen is het belangrijk om alle informatie die van belang is bij de aanvraag in een keer goed aan te leveren. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het door ons opgestelde financieringsmemorandum dient als informatiebron voor de verschillende financiers. Doordat de aanvraag nauwkeurig, overtuigend en professioneel is opgesteld, kon Joost uit meerdere financieringsoffertes kiezen. En vergelijken loont. Niet alleen op rente, maar ook op voorwaarden en de kleine lettertjes. Joost heeft zijn keuze gemaakt en de overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. Joost, van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Review Joost Muller

“Een heel goede ervaring met het aanvragen van onze zakelijke hypotheek. Zéér duidelijk en véél steun bij alle aanvragen. Zeker een aanrader voor elke ondernemer klein of groot”

Is jouw kennis op peil onder de motorkap

Wil je investeren om je onderneming te laten groeien? En heb je daarvoor een financiering nodig? Op het gebied van bedrijfsfinancieringen is veel mogelijk. Vanuit een goed financieringsadvies van een financieringsspecialist ben je op de hoogte van de mogelijkheden en kun je de juiste afweging maken. Wil je meer weten over wat onze financieringsspecialisten voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl