MKB Finanz Veenendaal

Geef je financieringsrelatie een boost met Valentijn

×
Ga terug naar het overzicht

Een afwijzing ontvangen voor een financiering is niet leuk. Hoe zorg je ervoor dat het liefde op het eerste gezicht is tussen jou en je financier?

Een blauwtje lopen

Vaak wordt een mislukte versierpoging aangeduid als ‘een blauwtje lopen’, maar ook als een financiering wordt afgewezen, loop je een blauwtje. Heb je het wel eens meegemaakt? Je stopt veel tijd en energie in het aanleveren van cijfers, het opstellen van een prognose en je hebt op verzoek van jouw huisbank een business- of investeringsplan gemaakt. En dan wordt je financieringsaanvraag toch afgewezen. Dat laat je niet gebeuren.

Maak van afwijzingsredenen succesfactoren

Als je vooraf rekening houdt met mogelijke afwijzingsredenen van de financieringsaanvraag kan je er
succesfactoren van maken. Veel voorkomende redenen voor afwijzing zijn:

1. Te groot risico voor financier
2. Afwijzing vanwege onvoldoende solvabiliteit
3. Afwijzing financieringsaanvraag vanwege onvoldoende onderpand of zekerheden
4. Onvoldoende interesse bij de financier
5. Kwaliteiten persoon en team die financiering aanvraagt
6. Toegevoegde waarde product of dienst onvoldoende
7. Cijfers en data niet compleet of overtuigend genoeg
8. Verkeerde benadering van de potentiële financiers
9. Afwijzing door incomplete aanvraag 

Na de afwijzing

Ondernemers weten vaak niet wat te doen nadat hun financieringsaanvraag is afgewezen. De uitleg die ze hebben gekregen is vaak ontoereikend en geeft onvoldoende aanknopingspunten voor een nieuwe aanvraag. En dat terwijl veel financiers de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering (GKF) hebben ondertekend. Een onderdeel van deze code is dat een financier te allen tijde de ondernemer op een verantwoorde wijze helpt aan een financiering die bijdraagt aan de doelstellingen van de klant. Is de financiering binnen de beleidsuitgangspunten niet passend dan zal de financier doorverwijzen naar een adviseur. Niemand wilt een ondernemer na een afwijzing in de kou laten staan.

Onze liefde voor ondernemers

Ben je ervan overtuigd dat jouw plannen goed en financieel haalbaar zijn? En dat de financier ze verkeerd begrepen heeft? Dan is een second opinion en de liefde van MKB Finanz de oplossing. Wij bekijken jouw plannen, berekeningen en onderbouwingen met een frisse blik. Na ontvangst van de complete set aan informatie krijg je binnen 24 uur een inhoudelijke reactie van ons.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl