MKB Finanz Veenendaal

Voor ieder doel een financieringsoplossing

×
Ga terug naar het overzicht

Voor ieder doel een financieringsoplossing

Onze economie draait op bedrijven en ondernemers. Zij zijn onmisbaar voor Nederland. Voor een kansrijk ondernemersklimaat en economische dynamiek is goede toegang tot financiering nodig voor het MKB. Daarom werken SNS en MKB Finanz samen om deze ondernemers de groeikansen en waardering te geven die ze verdienen. Als ondernemer zit je boordevol met plannen en ambities. Bijvoorbeeld om je bedrijf uit te breiden en je op zoek bent naar een goede financiering daarvoor. Samen sta je sterker. Daarom werken we graag met elkaar samen en bundelen we onze krachten. Lees in deze blog over de belofte van De Volksbank en het interview met Jan van Schaik, Specialist Zakelijke Dienstverlening.

Van links naar rechts: Jan van Schaik, Krijn Sweers, Remco van den Akker, Quido Schaafsma en
Oscar van Klink

De Volksbank investeert in groei

De Volksbank is het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Samen investeren zij in een beter Nederland. Zo heeft SNS aandacht voor de mens. Financieren ze met ASN duurzame projecten, zoals met zon- en windenergie. Stimuleren ze met RegioBank lokaal ondernemerschap in de buurt. En zorgen ze er met BLG Wonen voor dat bijvoorbeeld ook startende ondernemers een woning kunnen kopen. Ze richten zich op consumenten, zelfstandig ondernemers en het midden- en kleinbedrijf. Dat doen ze vooral op het gebied van betalen, sparen en hypotheken. Bij de bank gaat bankieren over meer dan geld alleen. Het is een manier om van waarde te zijn. ASN Bank, RegioBank én SNS zijn in 2023 verkozen tot de 3 meest klantvriendelijke banken van Nederland. Bankzaken zijn uiteindelijk menszaken. Op 12 februari 2021 introduceerde de Volksbank hun nieuwe strategie ‘beter voor elkaar – van belofte naar impact’. Ze geven groeiprioriteit aan hun sterke, onderscheidende bankmerken. En ze breiden de dienstverlening uit aan klein zakelijke ondernemers. Zakelijk financieren is hiervan een belangrijk onderdeel. Ze richten zich hierbij op de echte MKB’ers met een maximale financieringsbehoefte op groepsniveau van EUR 10.000.000,-.

De voordelen van een directe aanstelling

Waar je vroeger voor een financiering naar een bank ging, kun je nu kiezen voor een onafhankelijk financieringsadviseur uit de buurt. Een adviseur die alle tijd voor jou neemt. En voor jou bij alle geldverstrekkers gaat kijken welke financieel product het beste bij de situatie past. Onze adviseurs kennen de regio uit hun broekzak. We hebben een goed netwerk en delen graag kennis, informatie en contacten. Deze no nonsens mentaliteit past bij ons als ondernemers. We houden van informeel, plezierig en goed contact. MKB Finanz en MKB Hypotheken adviseert en bemiddelt voor nagenoeg elke geldverstrekker. Ook voor de grootbanken. Ook bij deze partijen beschikken wij over een directe aanstelling. Jouw voordeel is dat je niet zelf meer bij deze banken hoeft te shoppen. Een een directe aanstelling heeft een positieve invloed op de snelheid van processen (geen tussenschakel met een serviceprovider), direct contact met deskundige acceptanten van de hypotheekverstrekkers zelf en de flexibele opstelling bij maatwerkoplossingen voor specifieke doelgroepen zoals ondernemers. Juist voor de wat complexere hypotheekaanvragen (maatwerkoplossingen) is het sparren met een vaste relatiemanager erg prettig. We zijn op de hoogte van de regels en het acceptatiebeleid. En niet onbelangrijk: we weten hoe het zakelijk inkomen wordt vastgesteld. De verschillende hypotheekverstrekkers hanteren verschillende methodes om jouw toets inkomen vast te stellen. Bij de Volksbank hebben we vaste aanstelling voor het bemiddelen van financiële producten van SNS Bank, BLG Wonen en ASN Bank. Wij maken zelf onafhankelijk adviseur zelf een berekening van jouw bestendig inkomen op basis van de jaarcijfers en/of de aangiften inkomstenbelasting.

Interview met Jan van Schaik Specialist Zakelijke Dienstverlening

Achter elke financieringsaanvraag zit een verhaal. Maar ook achter elke medewerker zit een verhaal. Behulpzame medewerkers maken het verschil. Medewerkers vormen het kloppend hart van een organisatie. In het geval van de SNS Bank maakt Jan van Schaik voor ons hét verschil. Samenwerken gaat nog soepeler als je elkaar wat beter kent. Wie is Jan van Schaik?

Wie is Jan van Schaik?

Ik ben getrouwd met Mirjam en samen met onze 2 kinderen woonachtig in Soest. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op stap of kan je mij in de omgeving tegenkomen op de racefiets of gravelbike. Vanwege mijn passie voor vastgoed en financiën heb ik de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde gevolgd. Door de kredietcrisis heb ik lange tijd gewerkt bij Bijzonder Beheer. Samen zoeken naar een oplossing en dingen mogelijk maken die vooraf onmogelijk lijken daar word ik echt blij van. Alle ondernemers hebben zo hun eigen verhaal en historie. In die gesprekken leer je veel door te luisteren en probeer ik vanuit mijn achtergrond waarde toe te voegen. 

Wat houdt de functie Specialist Zakelijke Dienstverlening in?

In deze functie ben ik het aanspreekpunt voor onafhankelijke intermediairs in Utrecht en Flevoland. Hiernaast heb ik collega’s in de rest van Nederland. De functie is tweeledig: een deel van mijn tijd besteed ik aan het werven van nieuwe intermediairs en onderhouden van het bestaande netwerk. Daarnaast ben ik dagelijks aan het sparren met adviseurs over de haalbaarheid van financieringsaanvragen. Een ander belangrijk onderdeel van mijn functie is de kennis overdracht. Wij zijn letterlijk de ogen en oren in de markt. Door de gesprekken met o.a. MKB Finanz weten we wat er speelt in de markt en hoe men onze producten en processen ervaart. De kennis van buiten nemen we mee naar het team om de producten of processen te verbeteren.

Kun je iets meer vertellen over de SNS en het intermediaire kanaal?

Met het focusteam van SNS-intermediair richten we ons  op de onafhankelijke intermediair. Hiermee heeft de intermediair een vast contactpersoon bij de bank waarmee we een persoonlijke relatie kunnen opbouwen. Daardoor is er de gelegenheid om financieringsaanvragen voor te bespreken zonder een complete dossier in te dienen. Indien het product van SNS passend is kan de ondernemer hierdoor snel worden geholpen.

Hoe zie jij die ontwikkeling binnen de zakelijke financieringsmarkt?

Voor woonhuishypotheken is het intermediaire kanaal al het populairst voor het afsluiten van een hypotheek. Zelfstandig adviseurs hebben hier het grootste aandeel in. Ook het financiële zakelijke landschap is sterk in ontwikkeling. Het is ook niet meer te vergelijken met 10 jaar geleden. Er zijn veel financieringsmogelijkheden voor ondernemers bij gekomen. Ook zien we een sterke focus van bepaalde financiers op één doelgroep of product. Onafhankelijk zakelijke specialisten als MKB Finanz helpen ondernemers om in die complexe wereld de juiste keuzes te maken. Voor SNS zijn deze onafhankelijk specialisten de belangrijke schakel tussen bank en klant. Om die reden hebben we een speciaal team van adviseurs om die doelgroep te bedienen. Door samen te werken weten we snel de juiste deal voor de ondernemer te bewerkstelligen. De komende jaren zal een partij als MKB Finanz alleen maar belangrijker worden om ondernemer en financiering samen te brengen.

Wat is het onderscheidend vermogen van de SNS in 2023?

Bij de SNS bankieren we met de Menselijke Maat. Wij willen ondernemers helpen met de uitdagingen die horen bij een flexibel inkomen. Wij richten ons bij SNS op de klein zakelijk markt in Nederland door onze persoonlijke benadering en lokale aanwezigheid. Daarbij motiveren we onze klanten om duurzaam te ondernemen. Zo kan je bijvoorbeeld met een duurzaam pand tot 90% van de marktwaarde financieren. Wij redeneren vanuit de behoefte van de klant, niet alleen vanuit de bank. We doen dit onder het motto ‘nut boven rendement’.

Jullie verstrekken binnen 1 – 2 werkdagen een vrijblijvende offerte (termsheet). Hoe werkt dat?

Voor onze klanten is het van groot belang dat er snel duidelijk is of een financieringsaanvraag past binnen de beleidskaders van SNS. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een quickscan uit te voeren of de aanvraag haalbaar is. Indien de uitslag positief is versturen we een indicatieve offerte met daarin de voorwaarden en aanvullende informatiestukken. Hiermee heeft de ondernemer een dag later al bericht en kan hij de financieringsvoorwaarden eventueel vergelijken met andere partijen voor een weloverwogen keuze.

Hoe vindt je dat de samenwerking met MKB Finanz gaat?

We beleven beide veel plezier aan de samenwerking. Zo hebben we korte lijnen met elkaar en we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Ook kent MKB Finanz de bancaire wereld uitstekend. Hierdoor krijgen we aanvragen welke over alle relevante informatie en documenten beschikken. Dit zorgt er voor dat de ondernemer snel weet waar hij of zij aan toe is. Het is gewoon een hele fijne manier om samen te werken met voormalig bankiers die nog dichter naar de ondernemer zijn getrokken. Hierdoor kunnen we de vraag van de ondernemer combineren met de kennis van financieren van MKB Finanz en de producten van SNS.

Wat merkt de ondernemer van de goede relatie tussen de Volksbank en MKB Finanz?

Hoe fijn is het dat er een goede klik is tussen MKB Finanz en SNS! We weten elkaar goed te vinden en kunnen daardoor snel schakelen, of het nu gaat om de afstemming van een aanvraag, een termsheet of een scherpe offerte. MKB Finanz heeft een directe aanstelling. Dat betekent dat zij direct mogen bemiddelen in onze zakelijke producten SNS Bedrijfshypotheek en Zakelijk Krediet. Maar ook de particuliere producten van BLG Wonen en ASN Bank. Neem bijvoorbeeld de aankoop van een bedrijfspand. Dat is voor veel ondernemers een spannende periode. Door de optimale samenwerking tussen SNS en MKB Finanz maken we dat proces inzichtelijk, transparant en vooral een plezierige ervaring. Want wat is er nu leuker voor een ondernemer dan het trotse bezit van je eigen bedrijfspand? Door de bundeling van onze kennis en ervaring maken we dus echt het verschil voor die ondernemer.

Is er iets wat ondernemers nog niet weten over de SNS en intermediaire kanaal?

De SNS bedrijfshypotheek heeft een sterk onderscheidend vermogen. Onze hypotheek kent bijvoorbeeld een looptijd van 20 jaar. Je hebt als ondernemer dus rust en zekerheid gedurende de gehele periode van de hypotheek. Daarnaast is de primaire zekerheid de 1e hypothecaire inschrijving op het bedrijfspand. Dit is zowel voor de ondernemer als de intermediair goed nieuws. Want je andere assets (zoals de voorraad, bedrijfsmiddelen, debiteuren) worden niet verpand en blijven als zekerheid dus beschikbaar. Bijvoorbeeld om in te zetten voor factoring, sale en leaseback of een rekening courant krediet. Wij geven de ondernemer (en het intermediair) echt de ruimte om te ondernemen.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je geld lenen voor de aankoop of verbouwing van je bedrijfspand? Een bedrijfshypotheek regelen doe je niet iedere dag. Daarom staan de adviseurs van MKB Finanz klaar om je te helpen. We bespreken de mogelijkheden voor een hypotheek en helpen je om de beste keuze te maken. Overigens kun je ook  bij ons terecht voor andere financieringsoplossingen. Denk aan financiering voor een overname, verdere groei, investering in bedrijfsmiddelen, beleggingsvastgoed en de privéwoning. Wij zijn de sparringpartner voor al jouw investeringen en passende financieringsoplossingen.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer 🙂
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl