MKB Finanz Veenendaal

Oscar. Hoe bevalt het bij een intermediair in zakelijk en particulier financieringsadvies?

×
Ga terug naar het overzicht

Oscar bij MKB Finanz: 10 Maanden Later

Oscar is 10 maanden geleden het team van MKB Finanz komen versterken. Een gedurfde stap om de stabiliteit en zekerheid van een corporate organisatie in te wisselen voor een klein bedrijf. Waarom zou je zo’n stap willen maken? En nog belangrijker hoe kijkt Oscar terug op deze transfer van afgelopen september 2022? Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier verder.

In hoeverre kloppen de verwachtingen die je had

Nu bijna alle sportcompetities zijn afgelopen en de winnaars hebben kunnen genieten van de ultieme prestatie, breekt er voor veel sportliefhebbers en nieuwe enerverende tijd aan; de transferperiode. In september 2022 maakte Oscar een spraakmakende transfer. Van een internationale speler naar de regionale competitie. Kunnen we concluderen dat er sprake is van een succesvolle transfer?

De verwachtingen waren duidelijk; ik vervul een nieuwe functie binnen MKB Finanz. Er was nog geen binnendienst. Krijn en Quido waren zowel de buitendienst als de binnendienst. Als ondernemer in een kleinere organisatie ben je voor alles verantwoordelijk: marketing, sales, administratie, netwerken… De invulling van deze functie stond open. Dat maakt het fijn om het in vrijheid zelf samen te stellen. Gelukkig krijg ik de ruimte om de functie goed in te vullen. En het inrichten en het goed laten functioneren van een binnendienst is voor mij niet nieuw. Bij de bank heb ik dit jaren gedaan. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk de driehoeksrelatie klant-binnendienst-buitendienst is. En ik heb ervaren wat wel en ook wat niet werkt. Ik heb direct invloed op hoe tevreden een ondernemer is. Dit is in een grotere organisatie lastiger, omdat het vaak over meerdere bureaus gaat. De verwachtingen kloppen gelukkig voor het grootste deel. De sfeer is goed! Vanaf de eerste werkdag voelde ik mij al thuis. De cultuur is echt ondernemend, hands-on en actiegericht. We verrassen onze klanten gevraagd en ongevraagd met goed en doordacht advies. Ik ben wel verrast door de vele vernieuwingen en het groeitempo. Daar ligt voor mij de mooie uitdaging.  

Hoe heb je de eerste paar maanden ervaren

De tijd is voorbij gevlogen. Ik heb de afgelopen maanden in ieder geval weer veel over mezelf geleerd. Over hoe ik keuzes maak en de denkpatronen die mij soms nog in de weg zitten. Die vaste denkpatronen zijn ontstaan door een aangeleerde zienswijze. De bril waardoor ik gewend was vanuit een bank naar de financieringswereld te kijken. Logica brengt ons van A naar B, verbeelding overal. Ik kom erachter dat mijn verbeeldingskracht en creativiteit een sterkte zijn in plaats van een zwakte. Met deze kwaliteit weet ik complexe problemen en vraagstukken op te lossen. Juist door geen eenheidsworst te zijn en een afwijkende mening te hebben. Ze zeggen wel eens ‘je krijgt de klanten die je verdient’. Dat merk ik in de praktijk. Ik mag werken met ondernemende klanten waar ik energie van krijg. De eerste maanden heb ik al heel veel klanten gesproken. Klanten zijn onze spiegel. We kijken dus vaak in die spiegel. Ik vraag feedback, luister en verbeter! Wat je merkt is dat veel ondernemers door digitalisering de afstand met de bank of een andere financier te groot en/of te afstandelijk ervaren. In ons vak is het persoonlijke contact en zijn voorspelbare en transparante financiële dienstverlening nog steeds erg belangrijk. Bij MKB Finanz heb ik als binnendienst een actieve, klant- en servicegerichte rol. En dat wordt gewaardeerd.

Wat is jou het meest opgevallen bij MKB Finanz

De passie voor klanten, het financieringsvak en het erg goede netwerk. De klanten vinden het prettig dat ons team meedenkt in hun plannen. Dat ik de verbindende factor mag zijn en toegevoegde waarde kan leveren maakt het extra leuk. Er is veel aandacht voor de persoonlijke relatie. En doordat we een goede relatie hebben met ondernemers, kunnen we hen goed en passend adviseren. We worden dan ook ervaren als de one stop shop voor ondernemers. Ik ben positief verrast door het uitstekende netwerk van financiers, investeerders en specialisten. We gaan dus verder dan alleen het regelen van de beste financiering. Onze samenwerkingen met verschillende specialisten als notarissen, makelaars, taxateurs, fiscalisten, financieel planners, projectontwikkelaars zijn goud waard. We geven een helder financieel advies. Over al je geldzaken, financiën en bankzaken, zoals je privéhypotheek en alle zakelijke financieringen. In elke levens- of ondernemingsfase is er vaak een specifieke financieringsbehoefte. We leggen alles netjes vast, waardoor de kans erg klein is dat je ons twee keer hetzelfde verhaal moet vertellen. Veel gehoorde opmerking van ondernemers dat ze alweer het zoveelste aanspreekpunt hebben bij de financier. Wees blij met een vast aanspreekpunt zeggen wij dan vaak. De meeste ondernemers hebben geen idee wie het aanspreekpunt. Laat staan bij een financier waar (de laatste tijd) nog helemaal geen contact mee is geweest. Wel prettig als alle klant en onderneming specifieke informatie dan bij ons al beschikbaar is. Scheelt tijd en frustratie. Net als een auto heeft een financiering en de financiële situatie ook onderhoud nodig. 

Wat is je grootste prestatie

Naast mijn eigen leer- en ontwikkelingstocht ben ik de afgelopen maanden vooral bezig geweest om ervoor te zorgen dat we dromen van ondernemers konden realiseren. Binnen de plannen van ondernemers om ambities te verwezenlijken speelt een financiering vaak een grote rol. En hoe gaaf is het dan dat ik daar een onderdeel van mag zijn om dit voor elkaar te krijgen. Nog elke dag geniet ik hiervan en ga dan ook vol energie aan het einde van de werkdag weer naar huis. Er wordt mij ook vaak de vraag gesteld wat dan de grootste successen zijn waarbij ik heb mogen helpen. Velen verwachten dan dat ik grote financieringsbedragen zal noemen. Maar eerlijk gezegd draait het daar voor mij helemaal niet om. Iedere ondernemer en onderneming is uniek en dus ook het ondersteunen bij het mede vorm geven van de dromen.

Dit is voor mij dus niet gerelateerd aan bedragen. Een succes voor mij is om een waardevolle bijdrage te leveren om de gevraagde financiering te verwezenlijken en daarmee de droom van de ondernemer. En of dit nu een bedrijfsovername is van een startende ondernemer, de aankoop van een beleggingspand, de uitbreiding van werkkapitaal van een groeiend bedrijf of het regelen van een privéhypotheek voor de woning. Het gaat er mij om dat de ondernemer tevreden is met het resultaat. Er zijn genoeg succesverhalen. Zowel privé alsook zakelijk. Dat we in meer dan 95% van de situaties bij de start van een financieringstraject de haalbaarheid en de condities van een financiering goed hebben ingeschat geeft een kick. Als we een goed en compleet beeld kunnen vormen, dan kunnen we vaak al dezelfde dag of uiterlijk de volgende dag de financierbaarheid inschatten. Bedrijven helpen de juiste strategische keuzes te maken op gebied van financieringen is leuk en uitdagend. Daar heb je als ondernemer echt wat aan. Er zijn al genoeg mensen die de wereld beloven, maar in werkelijkheid weinig tot niets klaarspelen.

Mis je de bank al

En nu vergeet ik nog bijna om een antwoord te geven op de vraag of ik de bank al heb gemist sinds ik bij MKB Finanz werk. Mijn eerlijke antwoord is eigenlijk nee. Dit had ik zelf niet verwacht omdat ik er al zo lang heb gewerkt en min of meer vergroeid was met de bank. Maar de overstap heeft mij laten inzien dat ik er enorm veel geleerd heb, maar wel het juiste moment was om een mooie overstap te maken. De bank zal altijd de eigen producten adviseren. Een tussenpersoon kijkt eerst onafhankelijk naar de situatie en adviseert vervolgens welke type financier en product het beste bij jouw situatie past. Los van waar de financiering wordt afgesloten. Maar misschien wel het belangrijkste is de onderlinge relatie. Een goede tussenpersoon is er niet alleen voor je financieringen, maar staat je gevraagd en ook ongevraagd ter zijde bij andere belangrijke en soms emotionele momenten in het leven. Zowel privé als zakelijk. En dat is een relatie die je met geen enkele computer kunt krijgen! Al geloven sommige mensen dat AI menselijke eigenschappen gaat toevoegen aan het algoritme van de computer. We gaan het meemaken.

Samen groeien

Heb je vragen over mij, mijn ervaringen of wil je gewoon eens even van gedachten wisselen over wat wij als MKB Finanz voor jou kunnen betekenen? Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Direct je vragen stellen of gewoon wat meer gevoel krijgen bij onze organisatie? Ik vertel je graag meer over hoe we werken en wat we jou te bieden hebben.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl