MKB Finanz Veenendaal

Haal meer uit de relatie met jouw financier

×
Ga terug naar het overzicht

14 februari: dé dag van de liefde! De liefdesklokjes luiden van ver en Cupido heeft zijn pijl en boog weer tevoorschijn gehaald. Als ondernemer is het van cruciaal belang om een goede relatie op te bouwen met je financiers. Of het nu gaat om een bank, investeerder of andere vorm van financiering, het hebben van een sterke en positieve relatie kan doorslaggevend zijn voor het succes van je bedrijf. In deze blog zullen we bespreken hoe je meer kunt halen uit de relatie met jouw financier(s) door te proberen te denken als een financier. Ga op Valentijnsdag aan de slag en investeer in deze waardevolle relaties!

In deze blog:

Kredietwaardigheid benadrukken

Een belangrijke factor voor financiers bij het verstrekken van leningen of investeringen is de kredietwaardigheid van jouw bedrijf. Het is essentieel dat je als ondernemer inzicht hebt in de financiële gezondheid van je bedrijf en dit ook kunt aantonen aan je financiers. Zorg ervoor dat je altijd actuele en betrouwbare cijfers paraat hebt en maak gebruik van tools zoals jaarrekeningen en prognoses om de kredietwaardigheid te benadrukken. Een financier kijkt bij een krediet- of investeringsverzoek altijd naar de verhouding tussen de kredietbehoefte en het doel van jouw investering en de terugverdiencapaciteit (is het resultaat hoog genoeg om de lening in de beoogde termijn af te lossen?). Geef dus altijd concreet aan wat de financieringsbehoefte is en voor welke investering je deze wilt inzetten. Het verhaal achter de cijfers is minstens zo belangrijk.

Actuele cijfers aanwezig

Financiers willen graag zien dat je als ondernemer grip hebt op de financiën van je bedrijf. Zorg er daarom voor dat je altijd actuele cijfers tot je beschikking hebt. Dit betekent niet alleen dat je regelmatig de boekhouding moet bijwerken, maar ook dat je deze cijfers begrijpt en kunt interpreteren. Een goed begrip van de financiële situatie stelt je in staat om met vertrouwen te onderhandelen en eventuele bezorgdheid bij financiers weg te nemen. Laat onder meer zien wat de kwaliteit van de activa in jouw bedrijf is. Of in hoeverre jouw eigen vermogen solide is en in welke mate sprake is van vreemd vermogen. Het is belangrijk dat jouw cijfers up-to-date zijn en dat je korte termijn prognoses paraat hebt. 

Wees proactief

Een goede relatie met je financier(s) vereist pro-activiteit van jouw kant. Wacht niet af tot er problemen ontstaan, maar neem zelf het initiatief om regelmatig contact te onderhouden. Plan bijvoorbeeld periodieke gesprekken of stuur een update over de voortgang van je bedrijf. Door proactief te zijn, laat je zien dat je betrokken bent en serieus bezig bent met het succes van je bedrijf. Dit kan ook helpen om eventuele zorgen van financiers weg te nemen en het vertrouwen in jou als ondernemer te vergroten.

Schakel een onafhankelijke tussenpersoon in

Het kan soms ingewikkeld zijn om direct te communiceren met financiers, vooral als er gevoelige informatie of grotere beslissingen aan bod komen. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn om een onafhankelijke tussenpersoon in te schakelen, zoals een financieel adviseur. Deze professionals kunnen helpen bij het opbouwen en onderhouden van de relatie met jouw financier(s), evenals bij het vertalen van financiële informatie naar begrijpelijke taal voor alle betrokken partijen.

Wil jij onze Valentijn zijn?

Ook op Valentijnsdag helpen wij ondernemers. Wij weten precies aan welke voorwaarden jouw financieringsverzoek moet voldoen. Hierdoor kan een financier meteen aan de slag en besparen we veel tijd aan de voorkant. Dat is fijn, want zo kun jij sneller over je geld beschikken. Ben je ondernemer en heb je de ambitie om je bedrijf te laten groeien? MKB Finanz helpt je daar graag bij. Bij meer dan 50 aanbieders vinden we de beste bedrijfsfinanciering voor jouw investerings- en/of groeiplannen. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Binnen 48u ontvang je van ons een vrijblijvende QuickScan.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

MKB Finanz heeft ons perfect geholpen, ze gaan net zo lang door totdat het resultaat is bereikt. Dank voor alles en zeker tot de volgende keer :)
Rob Vreeken
Rob Vreeken
2023-11-22
MKB Finanz heeft ons uitstekend geholpen met het vinden van de juiste hypotheek. Door de persoonlijke aanpak helpen ze snel met het vinden van de juiste financiering. Door het brede aanbod was onze hypotheek snel voor elkaar en hebben we een mooi bedrijfspand aan kunnen schaffen!
Yori Van Diest
Yori Van Diest
2023-11-21
Krijn en Oscar hebben voor ons de financiering geregeld voor ons bedrijfspand, het was kort dag, de koop moest snel geregeld worden omdat er kapers op de kust waren. Hierdoor was het nodig dat Krijn en Oscar snel zouden handelen en er kort op zouden zitten. Dat hebben ze gedaan! Inmiddels is de financiering rond en is de fundering voor ons pand gelegd. We gaan dit vieren, dank Krijn en Oscar! Peter ter Maaten Ingenio Elektrotechniek BV
Peter Ter Maaten
Peter Ter Maaten
2023-10-25
Prettige club om zaken mee te doen. Zeker geen 9:00 to 17:00 mentaliteit. Pakken door totdat de financiering naar tevredenheid geregeld is.
Armand Bergsma
Armand Bergsma
2023-08-24
Krijn en Oscar, hartelijk dank voor jullie kundige begeleiding! Top Service.
Laurens Doude van Troostwijk
Laurens Doude van Troostwijk
2023-06-21
Ons Eerste pand gekocht hopelijk met volg! Had niet verwacht dat alles zo eenvoudig kon zijn/lopen! Wel een groot succes en dank aan Krijn. Ik en mijn man met open hart Krijn wat ben jij goed in je vak! En Uiteraard ook een zeer prettige persoonlijkheid. Wij zijn geweldig geholpen helder advies en meteen actie. Altijd antwoord op vragen, en gelijk! Dank voor al het tijd die je hebt genomen voor ons. Wij weten je te vinden. Zeker een aanrader!
Fatma Eken
Fatma Eken
2023-05-12
Zoooooo trots op ons! Dankjewel voor de samenwerking, jullie advies, voor het geduld en voor het meedenken. Zelf ben ik contact gekomen met MKB Finanz door mijn accountant, maar wie een review lezer is.. Onze wens is uitgekomen door de samenwerking met Quido en Oscar. Mooie dag, Daantje
Loena
Loena
2023-03-29
Een zeer deskundig bedrijf! Met behulp van Quido en Oscar heb ik de financiering rond kunnen maken voor de overname van een kaasspeciaalzaak. Zeer tevreden over het resultaat!
Jasper Maes
Jasper Maes
2023-03-18
Voor duidelijk en goed advies over financiering moet je bij MKB Finanz zijn. Zeer persoonlijk, meedenkend en scherp. Ze zetten graag een stapje extra. We zouden hen dan ook van harte aanbevelen bij andere ondernemers.
Daphne Jansen
Daphne Jansen
2023-03-02
Krijn is de juiste persoon waarbij je moet zijn als het gaat over advies en financiering. Hij heeft kennis van zaken en geeft een perfecte service!
Elroy Trommelen
Elroy Trommelen
2022-11-10

MKBF Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team

Onze experts

Krijn, Oscar en Quido staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbfinanz.nl